LFG.HU

Birbin
RPGCimkek

Harc és Varázslat Személyiségjáték
Kard és Mágia konverziója – Teszt verzió

A Harc és Varázslat ezen konverziója azoknak lehet érdekes, akik húsz éve játszottak az eredetivel és szeretnék feleleveníteni a régi emlékeket egy gördülékenyebb rendszer segítségével.

Azért választottam ezt a rendszert, mert egyszerű, eléggé hasonlít az AD&D-re, amit a korosztály ismer, de annak modernizált rokona. A célom elsősorban az eredeti hangulat volt, nem a számok vagy a korszerű rendszer, ezért az eredeti elemekből és kifejezésekből is minél többet megtartottam. Igyekeztem a szabályokból is minél többet megőrizni, de néhol az egyszerűsítés vagy a kiegyensúlyozás volt célravezetőbb. Máshol kiegészítettem a játék közben biztosan felmerülő dolgok megoldásával.

  • A konverzióban is a 4 régi kaszttal lehet kalandozni: harcos, nyomkereső, pap, varázsló.
  • A fajok értékeit kiegyensúlyoztam, a nem emberi fajok nincsenek agyontápolva, és végre embert is érdemes játszani.
  • A varázslatrendszer Kard és Mágia alapú, de nem kell memorizálni. Jópár jellegzetes varázslatot átkonvertáltam, valamit átírtam a varázslatlistákat. Így az eredetihez képest a mágiahasználók érdemben játszhatók (régen alig sebeztek). Lehet, hogy ez túl erős, de pár alkalmas nosztalgiázásra alacsony-közepes szinten pont elég.
  • Képzettségrendszer nincs, a Harc és Varázslat mesterségei közül lehet választani.
  • A fegyver és páncél lehetőségeket is a világra szabtam.
  • A négy királyság: Feketeföld, Lagos, Halottföld és a Csonttörő Királyság leírását a titok fátylát levetve a játékosok füzetébe helyeztem.
  • A mesélő füzete tartalmazza az istenek, a szörnyek és jópár világspecifikus mágikus tárgy leírását.
  • Az átélést rengeteg eredeti illusztráció teszi könnyebbé. A legjobb rajzok a mesélő füzetében voltak, azokból sokat átemeltem a játékosok füzetébe.

A világ szerintem ma is megállja a helyét az általános fantasy világok között, bizonyos részei pedig kifejezetten ötletesek. Például, hogy a negyedik kaszt a tolvaj helyett nyomkereső, a fajok képességei, hogy manónak hívják a hobbitszerű fajt és egyediek a többfejű sárkányaik is.

A zip fájl tartalma:
- Játékosok füzete
- Mesélő füzete
- Személyiséglap
- Térképek

Tapasztalataitokat kérlek írjátok meg.
Jó játékot!

Kattints a képre a letöltéshez


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához