LFG.HU

Phoenix
ismertetőCimkek

Az Álomhajsza végre folytatódik. A hozzám hasonló romantikus álmodozók hosszú évekig koplaltak, mire ismét magukhoz vehették az éltető mesét. Azt a tündöklően bájos történetet, melyben nagyon nehéz elválasztani az álmot a valóságtól. Ahol a film és az élet szorosan összefonódik, mert a szereplők nem tudják, és nem is akarják különválasztani a két világot. Lehet, hogy kicsit kusza, amit írtam? Ha igen, tudjátok be annak, hogy nagyon nehezen találok szavakat, amikor Fable könyvről beszélek.

Szívem tele van érzésekkel, gondolataim pedig itt kavarognak a fejemben. Már-már úgy érzem, túlcsordulnak rajtam, és itt fognak hömpölyögni körülöttem. Mint azok a szavak, szóösszetételek és mondatok, amelyekkel Molnár Éva regényeiben találkoztam. Biztosan sokan vannak, akik gúnyosan mosolyognak lelkesedésemen. Nekik szeretném elmesélni azt a történetet, aminek egyik este egy könyvárus pultja előtt álldogálva voltam tanúja.
Szóval, az történt, hogy egy elegánsan öltözött középkorú hölgy megállt mellettem, és mielőtt kimondhatta volna, mit szeretne, az eladó már nyújtotta is felé a Tündértánc I. egyik példányát. A hölgy lopva körülnézett (mintha bűnt követett volna el), hogy ki látja a jelenetet, aztán szabadkozva azt mondta: ennyi nekem is jár. Egymásra mosolyogtunk, és amikor a villamoson később találkoztunk, beszélgetésbe elegyedtünk.
Úgyhogy minden szkeptikusnak üzenem: ezek a könyvek nem csupán kellemes perceket képesek szerezni, de segíthetnek új emberi kapcsolatok kialakításában is. Mert akik szeretik Molnár Éva regényeit, valahogy mindig megtalálják egymást.

De térjünk vissza a Tündértánc I.-re. Kristen és Brad kapcsolatát alaposan megviselte a közösen forgatott film sikere, illetve az ezzel járó hírnév. Ennek ellenére a folytatás forgatására készülnek. A korábbi tapasztalatok alapján a szereposztásból kimaradnak a híres, nagy nevek. Mark, a rendező sokkal inkább a megálmodott figurákat kereste – és meg is találta. Így kerül a képbe Danon, aki az első perctől kezdve belopja magát Kristen és Brad szívébe. Lassan, de biztosan összeáll a stáb, és elkezdődik a forgatás.

És vele együtt a mese. Ami mindenkit elvarázsol. Aminek delejes hatása elől senki sem menekülhet. Akibe csak egy parányi jó érzés is szorult, együtt izgul a szereplőkkel. Seym élet és halál határmezsgyéjén lebeg. Csupán egyetlen személy képes ezen a világon tartani a lelkét, az pedig szerelmese, Lilia. Aki mérhetetlenül szenved attól, hogy kedvesének nincs kézzel fogható teste. Aki egyetlen pillanatra sem feledkezhet meg a férfiról, hiszen csak a folytonos rágondolás és a szerelem varázsereje akadályozza meg Nervet, az alvilágistent abban, hogy végleg magához ragadja a férfit. Aki legalább annyira szenved, mint a lány.

Szenvedéseik azonban ezzel még korántsem érnek véget. Sőt, igazából csak most kezdődnek. Sorsuk összehozza őket ugyanis Kaidennel, Altan herceg egykori hadvezérével, aki katonái elvesztése miatt érzett bánatában saját halálát kívánja. Sőt, szorgalmazza is, bár egy ideig el fog tartani, mire tropára issza a máját.
És akkor még nem is beszéltem Rongykoboldról, aki első látásra ronda, másodikra kibírhatatlan, és mégis van benne valami imádni való báj, amiért senki nem gondolja komolyan az elveszejtésére irányuló terveket.
A kis csapat útja a Színehagyott Ábrándok Birodalmán át először Táltosföldre vezet, ahol csodálatos drák hátasokra, varázslatos páncélokra illetve fegyverekre tesznek szert. Ja, és egy különleges csapattagra, aki azért kereste fel a Fekete Herceget, mert meg vagyon írva a Holnap Könyvében…

Fabyen Kiadó (2001)
Ára: 1099,– Ft


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához