LFG.HU

strato
eseményekCimkek

SyndicateEmlékeztek arra a játékra, ahol a megacégek uralta jövőben négy ügynököt kell felszerelni különféle kiberverekkel és fegyverekkel, majd madártávlatból irányítani őket küldetésről küldetésre?
Én a mai napig nem tudom elfeledni azt az érzést, amikor négy teljesen kiberizált ügynököm előkapja a barna ballonkabátja alól a minigunt, és brutális hangzavar kíséretében golyózáporral borítja be a fél képernyőt. Vagy amikor a Persuadetron nevű kütyüvel a fél várost a saját oldalamra állítottam, és úgy közlekedtem a frissen kibővített csapatommal, mint a rendetlen alsó tagozatosok az osztálykiránduláson.

Engem kicsit szíven is ütött, amikor tavaly szeptemberben bejelentette az EA, hogy ugyanezzel a címmel nem egy felülnézeti taktikai játékot, hanem egy FPS-t készítenek. Persze nem siránkozom, mert a játék ettől még lehet jó, csak hát jó lenne, ha az XCOM mintájára, egyszer érkezne egy az eredetihez hasonlító taktikai játék is az FPS mellé.

Az új játék története 2069-ben játszódik. A világot egymással rivalizáló óriáscégek irányítják. Az átlagemberek a szindikátusok által gyártott csipeket ültetnek a fejükbe, hogy a gondolat sebességével kapcsolódhassanak a digitális világhoz. Azon keresztül intézhetik pénzügyeiket, végezhetik tanulmányaikat és munkájukat, vásárolhatnak, illetve kapcsolódhatnak egymáshoz. Cserébe a választott szindikátus nem kér semmit, de a csipek segítségével hatalmas mennyiségű vásárlói adathoz, és így komoly befolyáshoz jutnak. Az üzlet ebben a jövőben háborúvá vált, ahol a cél a piac teljes uralma.
Ennek a háborúnak az ügynökök képezik az első vonalát. Csipekkel és génsebészettel felturbózott végrehajtókról van szó, akik bármihez hozzáférhetnek, ami kapcsolódik a digitális hálózathoz, legyen szó tárgyakról vagy akár emberekről. Beférkőzhetnek ellenségeik agyába, elérhetik azok fegyvereit, vagy manipulálhatják a környezetükben lévő eszközöket.

A játék történetének főhőse Miles Kilo, az EuroCorp legújabb technológiával létrehozott prototípus ügynöke. A fejébe ültetett DART 6 csip katonai változatának köszönhetően különleges képességekkel rendelkezik: lelassíthatja az időt, átláthat a falakon, és bármivel digitális kapcsolatba léphet a dataverzumban.
Feladatunk, hogy Miles irányításával a többi szindikátus területére behatolva piaci és technikai titkokat szerezzünk meg.

Az ügynöki arzenálunkat összesen 19 fegyverből válogathatjuk össze, melyeket több mint 80 féle kiegészítővel és 25  fejlesztéssel tehetünk még hatékonyabbá. Megtalálható itt az egyszerű pisztolytól kezdve a mesterlövész puskán át a célkereső minirakétákig minden.

Az egyjátékos mód történetéért Richard Morgan, angol sci-fi író a felelős, de lehetőség van akár 4 személyes kooperatív módban is játszani. Az egyszemélyes kampány 9 küldetését lehet co-op módban játszani, melyhez a következő négy karakter egyikét választhatjuk ki: Tihomir Darius, Emma Thalos, Aidan Fall és Akuma.

Syndicate co-op karakterek

A játékot a Starbreeze Studios készíti, akik többek között az Enclave és a Chronicles of Riddick című játékokat is jegyzik. Az európai megjelenés pár nappal az amerikai után, február 24-ére van időzítve mindhárom platformra. A dobozos változat mellett a játék megjelenik az EA digitális áruházában, az Originen is.

Szerintem az új Syndicatet óhatatlanul is mindenki megpróbálja (majd) összevetni a Deus Ex: Human Revolutionnel. Kétségtelen, hogy mindkettő egy kiber sci-fi világban játszódik, ahol a mamutcégek és az augmentációk mindennaposak, de a videók alapján a Syndicate szerintem inkább az akcióra koncentrál, és talán nem is próbálja magát annyira komolyan venni, mint a Deus Ex. Szerintem a kettő megfér majd egymás mellett, és ha éppen meguntunk a Deus Ex komor városaiban nyomok után kutatni, beszállunk majd a haverok mellé egy co-op meccsbe kicsit lazítani.

Megjelenés: 2012. február 24.
Műfaj: FPS
Platform:  Xbox 360, Playstation 3, Windows

Fejlesztő: Starbreeze Studios
Kiadó: Electronic Arts

Honlap: https://www.ea.com/games/syndicate
Origin oldal: https://www.origin.com/store/eaemea/en_IE/pd/productID.235934200/


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához