LFG.HU

Guildenstern
hírekCimkek

Mint az várható volt másról sem szóltak az elmúlt hetek bejegyzései mint a készülő D&D kiadásról.

Ez jó alkalom volt arra, hogy áttekintsük az eddigi kiadásokat,  visszagondoljuk az első és második kiadáshoz köthető élményekre, és áttekinthetjük az internet hatását a játék fejlődésére. Visszatérhettünk még egyszer az MMORPG-nek készült a 4. kiadás problémakörre, és eltűnődhetünk, hogy valóban egy féltékenységi tragédia akadályozta meg azt, hogy a 4. kiadás jobban összeforrjon a DDI-vel.

Figyelmünket a jövő felé fordítva, a hírek szerint a WotC az idei évben másra sem készül, mint hogy meghallgassa a játékosok véleményét, és egy év múlva egy olyan moduláris D&D-t hozzon ki, amivel mindegyik kiadás rajongói elégedettek lehetnek. Kérdéses, hogy ez valóban megvalósítható. Arra mindenképp számíthatunk, hogy mint minden kiadás váltásnál most is heves összecsapások lesznek a D&D rajongók között, hiába is próbáljuk eloszlatni a hamis mítoszokat. Van aki már most a 4. kiadáshoz ragaszkodna némi módosításokkal, vagy legalább is a 4. kiadás kell az alap legyen.

Az új kiadás mindenképpen felbolygatja majd a szerepjáték kiadás piacát, és változó reakciókat vált ki az érdekeltekben. A mesélőknek és játékosaiknak dönteni kell a váltás kérdéséről, de az esetleges váltással más változásokat is bevezethetünk az asztalnál. Az biztos, hogy segít a váltásnál, ha megfelelő informatikai támogatást kap majd az új kiadás.

Aki még több részletre és véleményre kíváncsi az új D&D kiadásról, az az EN World oldalán szemezgethet.

 

Na jó, pár nem D&D hír a végére:

Az Evil Hat kihozza az Atomic Robo képregény szerepjáték változatát. Itt egy interjú a készítőkkel.

Megjelent a Gnome Stew mesélői oldalon “Új év, új játék” témakörben meghirdetett blog karnevál bejegyzéseinek listája.

 

Végül egy nem szerepjátékos hír:

Kihirdették a 2011-es iOS társasjáték díjazottakat a BGG oldalon.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához