LFG.HU

antiserver
hírekCimkek

Pár nappal ezelőtt dobta piacra a Fantasy Flight Games legújabb társasjátékát, a Nexus Ops névre hallgató táblást. A játék valójában egy régebbi társas újrafeldolgozása, amelyben négy vállalat indít ádáz harcot egy idegen hold, egészen pontosan az ott található rendkívül ritka rubium készletek megszerzéséért. Van itt minden, ami egy igazi stratégiai játéknak a kelléke: az ismeretlen terep felfedezése, bányák építése, egységek kiképzése, illetve harc az ellenféllel,saját pozíciónk megerősítésére.

A társas hexamezős térképen játszódik, és az FFG tájékoztatása szerint igyekeztek megőrizni a klasszikus Nexus fő játékelemeit. Mindezt felturbózták némi új szabállyal persze, melynek elsődleges célja a szinte végtelen számú újrajátszhatóság elérése, a minél több variációs lehetőség bevezetése.

Mutánsok egymás közt

Az egyes seregekben nem csupán emberekkel, hanem idegen lényekkel és mutánsokkal is találkozhatunk, amelyek különleges képessége szintén variálhatóvá váltak – bevezetésre került egy „Alternatív egység” nevű oldal az egyes karakterlapokon. Maga a harcrendszer pedig – mivel nem kevés összecsapásra kerül sor egy-egy játék alatt – igen gyors, kockadobásokra alapozó összecsapásokat jelent, elkerülve ezzel, hogy az egyes csaták miatt túlságosan is elhúzódjanak a játékülések.

Az asztal megint nem marad üresen.

Valljuk be, a sztori nemigen nyújt többet egy átlagos Michael Bay film klisés történeténél (fanoktól elnézést), de talán nincs is mindig szükség olyan társasra, amely a világot akarja megváltani, néha csak szeretnénk leülni a haverokkal úgy simán szétlőni egymás seregeit, minden bonyolultabb indok nélkül. A társas egyébként kb. 60 dolláros áron startolt, és a Fantasy Flight Games még egy kis videót is összedobott nekünk, amolyan kedvcsinálónak.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához