LFG.HU

naheha
ismertető

A Négykapu Társaság Kulturális Egyesület január utolsó hétvégéjén rendezte meg a 2012-es M.A.GU.S. versenysorozatának (Új Törvénykönyv szerinti) évadnyitó játékát. Legnagyobb örömünkre, a játékosok a versenysorozat eddigi történetének legnagyobb létszámával képviseltették magukat. A belvárosi Cantina Szerepjátékos Klubban 12 csapat 57 játékosa mérkőzött meg a Erion városában játszódó, szövevényes kalandmodulban.

 

A kalandozók különféle frakciók (a városőrség, egy kyr nemesi ház, a pyar egyház, vagy épp a helyi alvilág) színeiben eredhettek neki egy feltörekvő orwellánus szekta felszámolásának. A helyzetet bonyolította, a szekta megtévelyedett papnőjének nemesi származása, hiszen ahhoz, hogy a karakterek jó pontokat szerezzenek a helyi nemesség körében, ajánlatos volt a megfelelő diszkrécióval eljárni. A modul sikeres megoldása során nem a karakterek harctéri tehetségére, sokkal inkább a játékosok szerepjátékos és szociális eszköztárára volt szükség. Legnagyobb örömünkre nem egy okos megoldás született és voltak olyanok is, akik vérontás nélkül feleltek meg az összes kihívásnak.

Összegezve egy kiváló hangulatú évadnyitó játékban vehettünk részt, melyet köszönünk a játékosoknak, mesélőknek és nem utolsó sorban a szervezőknek is. Találkozzunk hamarosan a második forduló alkalmával, amikor tovább folytatódik a nyomozás a titkos felbujtók után az alvilág sikátoraiban, és az erioni nemesség égbetörő nemesi palotáinak termeiben.

A második forduló kiírása megtalálható a http://erion.hu címen és az LFG.HU eseménynaptárában is.

Azok pedig akik a modult szeretnék elolvasni, vagy esetleg lejátszani,  megtalálják pdf formátumban a Letöltés rovatunkban:  In medias res – Négykapu versenymodul.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához