LFG.HU

csokker
vegyes

Az amerikai Wilson A. Bentley mikroszkóp és fényképezőgép révén munkássága során több mint 5.000 hópelyhet örökített meg, bebizonyítva, hogy nincs két egyforma belőlük. Az 5.000 kép a digitális fényképezés korában nem is tűnik soknak, csakhogy Bentley az első felvételt 1885-ben készítette, és ezzel ő lett az első ember a Földön, aki lefotózott egy hópelyhet (sok-sok sikertelen próbálkozás után). 2.400 fényképet tartalmazó albuma 1931-ben látott napvilágot, szülővárosában, a vermonti Jerichóban múzeumban őrzik munkássága teljes anyagát. Nézzük meg ennek töredékét, és gondoljunk bele, hogy az ablakon túli fehérségben még mennyi ilyen, sosem látott szépség lapul:

Még több hópehelyért kattintsatok a honlapjára, és magyarul is találhattok egy cikket a világ legelső hópehelyfotósáról.

És ha mindez nem elég, itt az idő, hogy létrehozzátok a saját hópelyheteket a meglehetősen addiktív, üzenetküldőként sem utolsó Hópehelygyárban!

Akit pedig ezek után furdal a kíváncsiság, miképpen hozza létre a természet ezeket az apró csodákat, miként lehetséges, hogy a hópelyhek csupán abban hasonlítanak egymásra, hogy szimmetrikusak és hatszögletűek, kattintson ide.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához