LFG.HU

Guildenstern
hírekCimkek

Február 28-án megérkezik a Marvel Heroic Roleplaying Basic Game a Margaret Weis Productionstől. Illetve a DriveThruRPG-re már meg is érkezett.

Az alapjáték nem pusztán a szabályok leírását és a szuperhősök adatait tartalmazza, hanem egyből egy kampány indító, ami a New Avengers csapat Breakout történetén alapul. Ahogy látom többi tervezett  kiadvány is egy-egy történeten fog alapulni, de nem nagyon ismerem a Marvel világot, aki többet is tud, az írja meg egy hozzászólásban. A játék egyébként a kiadó Cotex Plus rendszerét használja. Akit bővebben érdekel a játék, annak ajánlom Chatty DM sorozatát a Critical Hits oldalon.

Az RPG Countdown podcast szünetelt az ősszel, de most csináltak egy Best of 2011 részt, ahol a TOP100 eladott kiadványt sorolják fel. Igazából 126 valós játékbolt statisztikáit dolgozták fel, tehát inkább egy érdekes közvéleménykutatásnak fogható fel dolog, nem valós értékesítési adatoknak. A Pelgrane Press adataival például nem igazán egyezik. Nagy meglepetések nincsenek, a nagy kiadók (WotC, Paizo, FFG) szerepeltek jól, de az első helyezett számomra meglepő. Ha végighallgatjátok megtudjátok ki nyert. Alig 3 óra az egész. :-)

A Fiasco kiadója a Bully Pulpit Games új játékot jelentett be. A címe Durance, és a távoli jövőben egy kieső bolygón létrehozott büntetőtáborban játszódik, ahol az őröknek nincs sokkal jobb dolguk mint a raboknak.

Január végén volt a DDXP találkozó, ahol (titoktartási nyilatkozat kitöltése után) élőben is kipróbálhatták a résztvevők a készülőfélben lévő D&D-t. Az ENWorld-ön összegyűjtöttek pár beszámolót az eseményről. További beszámolók: az elhangzott szemináriumokról, az első benyomásokról, a mesélés élményről. Ide kapcsolódik egy a konferencián említett elképzelés a D&D három alapkövéről, ami a felfedezés, a harc és a szerepjáték.

Tavasszal újra kiadják az AD&D első kiadását limitált példányszámban. A bevétel a Gygax alapba megy.

Közben a rivális Paizonál az RPG Superstar versenyen mérik össze tudásukat a leendő játékfejlesztők. Első körben egy varázstárggyal, második körben egy új szervezettel, harmadik körben pedig egy új szörnnyel kellett indulni. A TOP8-nak meghirdetett negyedik körben egy térképpel ellátott találkozással, végül a legjobb négynek egy kalandötlettel kell majd versenyeznie.

Kapható az 1981-es Grimtooth’s Traps csapdagyűjtemény digitálisan felújított változata.

Érdekes Kickstart projektek: Vampire 20 Companion Deluxe EditionMonster Stock Art & MinisLions of the North, stb.

További ajánlataim:tippek új játék indításához új rendszerrel, a sajtát világunk építészeti csodáiról, végül hogyan használhatunk jegyzet kártyákat a nyomozós kalandhoz.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához