LFG.HU

taverna
vysotsky
hírekCimkek

A napokban jött ki a Vajra Enterprises hatodik szerepjátéka, a Seeker. A Tibet, a Fates Worse Than Death és a Kidworld kiadója ezúttal napjaink vidéki Amerikáját (bár a történet más országokba is könnyen áthelyezhető) tárja az olvasók elé.

„Az élet bármely területén előfordulhatnak. Alázatos keresztény szerzetesek, szenvedélyes művészek, realista tudósok, elmélyült sámánok és még sokan mások. Néhányan évekig tanultak különböző eszmékről és misztikus tanokról, mielőtt útra keltek volna, mások csak felkeltek egyik reggel, és úgy döntöttek, változtatnak. Fiatalok és öregek, gazdagok és szegények. Páran igazán befolyásosak, vagy éppen szökevények, akik az igazságszolgáltatás elől menekülnek….”

… Ők a Keresők. Motivációjuk lehet – többek között – a kíváncsiság, természetfeletti hatalom megszerzése, alturizmus, vagy a menekülés a saját démonaiktól.

A rendszer az ORC (Organic Rule Components)-L, vagyis a Vajra ORC-rendszerének egyszerűsített (és live-hoz is felhasználható) változata. Ezen kívül a karakteralkotás is sokkal egyszerűbb lett, ennek is köszönhető, hogy a 188 oldalával ez a kiadó eddigi legrövidebb alapkönyve.

A játék – szerintem – a narratív stílus kedvelőinek íródott elsősorban. Erre utal a gyors rendszer, a (tartalomjegyzék alapján) bő lére eresztett „világ”leírás hiánya, és a különböző tradíciók, motivációk („ösvények”) leírásai, amelyekhez a karakterek tartozhatnak.

A kiadvány 4.95$-ért megvásárolható pdf-ben a DriveThruRpg-ről
https://www.drivethrurpg.com/product_info.php?products_id=99641

A Seeker oldala:

http://www.vajraenterprises.com/!seeker/

(Itt többek között találhatunk egy bevezető videót és google-books-os előnézetet a könyvből.)

A kiadó fóruma:

http://phpbbplanet.com/forum/?mforum=burnimmediately

Aki regisztrál, szerezhet rajongói pontokat (pl. ismertető írásáért), amikből, ha elég összegyűlik, akár ingyen megrendelhető a kiadó valamelyik könyve.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához