LFG.HU

Glowface
mesélőknekCimkek

Március 10-én a budapesti Cantina Klubban sor került a sorban harmadik “Hősök Hajnala” 4. kiadásos D&D találkozóra, ahol hét mesélő fenyegetése alatt 40 játékos ütközött meg a Mélység Legyőzhetetlen Piramisával. Fáradtságos munka volt a játék előkészítése, és sok szorongással járt a játékosok toborzása (túl kevesen leszünk…? túl sokan…?).
A sikerünkért külön köszönet illeti legfőbb szponzorunkat, az LFG.HU-t, akik mindenhová elröpítik nevünket, kitűnő virtuális bázist biztosítanak a hosokhajnala.lfg.hu címen – és még etették is a mesélőket; de a Holdfényteam és a Delta Vision is sokat segített a rendezvény hírének terjesztésével.

Ez alkalommal a versenymodul ötlete Megsz barátunk (vagy itteni fórumos ragadványnevén: Sanctus) agyából pattant ki. Az első két Hősök Hajnala történet-centrikus, eseményvezérelt kalandjaival szemben egy igazi, mocskos, talán némileg retró dungeont akart bemutatni a 4. kiadás égisze alatt. A korai tesztelések alapján felmerültek bennünk kétségek, lehet-e a 4. kiadás elnyúló harcai mellett összesűríteni egyetlen délutánra egy komoly kazamata-kalandot. De Megsz groteszk helyszínei és szereplői, és gárdánk teknősszerűen makacs kitartása végül elhárította az akadályokat, és megszületett a Mélység Legyőzhetetlen Piramisa. Csak semmi sallang, semmi bonyolult kerettörténet. Ott álltok a legendás kincsek és veszélyek piramisa előtt… beléptek?

Na jó, végül heveny unszolásunkra, hogy adjunk vezérfonalat a felfedezőknek, Megsz kerettörténetet is szőtt a Piramis köré, számomra meghökkentő és 4. kiadáshoz szokott lelkemnek borzongató fordulatokkal. Minél mélyebbre hatol valaki a Piramisban, annál szokatlanabb és kiszámíthatatlanabb kalandokra számítson!

A modul szabályos D&D4 kaland, 7. szintű kalandozók öt fő körüli csapatára tervezve. Azért a könnyed mesélés érdekében, be kell valljam, csaltunk kicsit: a verseny rövidségére (mindössze 6 röpke játékóra) tekintettel minden ellenfél életerőpontjait lefeleztük a találkozón (kivéve, ahol a modul külön jelezte, mikor milyen életerőszinten kezdi a harcot valaki). Őszintén szólva így éppen ideálisan pergő és izgalmas volt a legtöbb harc, nem bántuk meg.

Minden további ömlengés helyett beszéljen magáért a modul! Most letölthetitek a borzalmas építményt bemutató Kalandot – és a retró hagyományokhoz híven külön csatolt Illusztrációk Füzetét! (Az ábrákat szerény személyem, Glowface követte el, mindennemű művészi szakképzettség tökéletes hiányában, így ne várjatok tőlük többet mint amik: némi laza hangulatkeltést a kalandozáshoz.)

Találkozzunk a Hősök Hajnala 4-en – és addig is a http://hosokhajnala.lfg.hu oldalon!

Klikk ide a letöltéshez!
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához