LFG.HU

HammerTimeCafe
BePe
hírekCimkek

Sok szeretettel köszöntjük az LFG.HU új tagoldalát, a Kaland, Harc, Varázslat-ot. :)

A Kazamaták és Kompániák egy retroklón szerepjáték, a Kaland, Harc, Varázslat első kötete. Az érdekessége abban rejlik, hogy nem csak az oldschool szellemiséget ülteti át, hanem visszanyúl a régi rendszerhez is, melyet még a szerepjáték hőskorában használtak. Így a könnyed szórakozás mellett a 70-es 80-as évek kiegészítőinek, továbbá a külhoni retroklón játékok anyagainak felhasználása is pofonegyszerűvé válik egy kis finomhangolással.

A Kazamaták és Kompániák, ahogy a nevében is áll a kazamatajáró kalandozásra lett kitalálva, így a karakterek is erre a legalkalmasabbak (1-3. szint), továbbá a játékvezetőknek szóló szekció is e köré épül, s megtanít a jó kazamata megtervezésére és vezetésére.

Azonban, ha valaki megunná a kazamatákban való kalandozást, nincs semmi gond, nem kell a Hősök és Hatalmasok című következő kötetet megvárnia, ugyanis rendelkezésére áll a Túlélőkészlet, mely 4-6. szintig tartalmazza a legszükségesebb információkat a játékhoz mind a játékosok, mind a játékvezető számára.

A kezdőknek pedig ott az Adar Oibos Sírkomplexuma nevű könnyen lemesélhető kis kazamata. Így egy gyors karakteralkotást követően akár már el is kezdődhet a játék.

Mindezek után nincs is más hátra: Jó szórakozást kívánok!

Harcra fel!

- Narmor

Klikk ide a belépéshez


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához