LFG.HU

THE_Eye
vegyesCimkek

Haller Zoltán vagyok, harmadéves egyetemi hallgató. Idén írom a szakdolgozatomat, témám az internetes kommunikáció, azon belül is a szövegen túli érzelemkifejező jelek (emotikonok, smiley-k), és alkalmazásuk. Ezúton szeretném a segítségeteket kérni, mégpedig a kutatáshoz kapcsolódó kérdőív kitöltésében.

A szakdolgozat alapvetően két kérdőív elemzéséből áll.
Az első – és egyben az, amit elétek tárok –, egy korábbi kutatás megismétlése (Bódi Zoltán és Veszelszki Ágnes után), majdnem tíz év távlatából. Lényege az emotikon-használat elterjedtségének, és fokának kimutatása. Nem túl izgalmas, de hasznos adatokhoz juttathat. Ez elérhető a http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/541914548/ címről.

A másodikkal középiskolákat kerestem fel, 5–6.-os, és 11–12.-es osztályokban vizsgáltam, hogyan használják ezeket a kis jeleket, illetve hogy milyen közöttük az internettel rendelkező, és azt aktívan használók aránya. Mivel úgy sejtem (és többé-kevésbé aktív szerepjátékosként remélem is), hogy itt az LFG.HU-n vannak még iskolások, azt szeretném kérni, hogy aki ide tartozik, fontolja meg, hogy a fenti helyett (vagy esetleg mellett) a papír alapú kérdőív elektronikus változatát tölti ki (http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/541951657/).
Ez valamivel érdekesebb mint az első, de hosszabb is.

Hogy ne maradjon a segítségetek nyom nélkül, BePével úgy egyeztünk meg, hogy a kész szakdolgozat (előzetes tervek szerint) elérhető lesz innen, az LFG.HU-ról is, így vagy úgy, de mindenki okulására :)

Köszönöm, hogy elolvastátok, és külön köszönöm annak, aki ezután szán nagyjából 10 percet a kérdőív kitöltésére!


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához