LFG.HU

naheha
mesélőknekCimkek

Trass Marador, Kyel Ökle, a pyarroni pantheon inkvizítora kezét egy kétes tisztaságú rongyba törölve, elgondolkodva nézte a függőleges padra kifeszített testet, mely valaha egy értelmes emberi lény volt. Jelenleg a fájdalomtól eszméletét vesztett hús ernyedten lógott az őt rögzítő szíjakon. Arca szinte a felismerhetetlenségig torzult, melyben legalább annyi szerepe volt a vallatómester munkájának, mint a szennyet a vérből kiégető alkimikumoknak.

„A végső igazság csak a fájdalom útján mutatkozik meg”, így szólt az inkvizíció egyik igazsága. Trass néha kétségbe vonta ezt, de a vallatómesterek bebizonyították, hogy képesek úgy a kínok tengerébe ejteni valakit, hogy attól még az ép esze megmaradjon. Mindez elítélendő? Lehet, azonban a cél mindig szentesíti az eszközt. Végre megtudták, hogy az elfogott gárdatiszt, az a Barassín hadnagy melyik emberére bízta azt a rohadt levelet. Az inkvizítor kilépett a kamrából és magához intette a kint várakozó emberét. - Szedd össze a többieket és menjetek az Al- Mahira bankházba és kerítsétek elő azt az átokverte levelet vagy azt, aki elhelyezte ott!

 

Március utolsó szombatján a Club 33 adott otthont a Négykapu Társaság M.A.G.U.S. szerepjáték-versenyének. A megjelent tizenöt csapat, az érdeklődők, illetve a legnagyobb sajnálatunkra helyszűke miatt kimaradt csapatok tagjai zsúfolásig megtöltötték a termeket. Az összesereglett majd száz szerepjátékos a nyitóbeszéd után az idei évad eddigi legveszedelmesebb moduljának vágott neki.

A kalandozóknak ezúttal politikai botrányok közt kellett lavírozniuk, hogy elfogjanak egy levelet. Nem hangzik lehetetlennek, igaz? De ha mindezt a toroni nagykövetség falain belül kell véghez vinni? Nem volt egyszerű feladat, főleg, hogy toroni mércével mérve szót sem érdemel egy olyan bál, ahol nem folyik egy kis vér és nem visszhangoznak a termek valamiféle botránytól. A csapatoknak a nagykövetség fényűző és dekadens díszlete előtt kellett megbirkózniuk egy merénylettel, egy leányszöktetéssel, a toroni rabszolgakereskedők rideg valóságával és persze magával a futárral, aki sem a levelet, sem az életét nem adta könnyen.

Ahogy minden forduló után, most is akadt rengeteg mesélni való a csapatok tetteiről. A modul szempontjából valójában lényegtelen leányszöktetés volt ezek közül a legizgalmasabb, a kalandozók közül ugyanis sokan a levélre fittyet hányva kezdtek el a nemeshölgy után kutatni, vagy épp Ellana nevében a kijutását biztosítani, amely számos galibát okozott.

Az első három forduló alatt összegyűjtött nyomok immár egyértelműen az erioni nekropoliszba vezetnek, ahol még az eddigieknél is komolyabb megmérettetés vár majd a csapatokra, de addig is emlékezzünk a hősökre, kik életüket adták Orwella ellenében, s dicsőítsük az életben maradottakat, akik nevüket végleg beírták a Kárhozat Asszonyának ellenségei közé.

Azok pedig akik a modult szeretnék elolvasni, vagy esetleg lejátszani, megtalálják PDF formátumban a Letöltés rovatunkban…

Idegen földön – versenymodul
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.