LFG.HU

San
humorkaCimkek

Buszmegállóból a bolondok házába
Miután megállt iszogatni egy zugkocsmában, egy zimbabwei buszsofőr azt vette észre, hogy utasai – 20 elmebeteg, akit Harare városából Bulawayo-ba szállitott – megszöktek. Mivel nem szeretett volna balhét magának, a sofőr egy közeli buszmegállóhoz hajtott, és az ott várakozóknak felajánlott egy ingyenes utat. Ezután az utasokat beszállította az elmegyógyintézetbe, a személyzetnek azt mondta, hogy a páciensek nagyon izgatottak és mindenféle kényszerképzeteik vannak. A trükköt csak 3 nap múlva vették észre…

A végzetes csizma
Texasban kering egy történet egy cowboyról és a csizmájáról. A fickó, úgy száz évvel ezelőtt lelőtt egy csörgőkigyót. Mivel a hüllő nem döglött meg teljesen, ráugrott és eltaposta. Néhány nappal később a férfi rosszul lett és elhunyt. Mikor a cowboy fia felnőtt, mamája átadta a csizmát a fiúnak, hogy vegye fel, de jól becsülje meg, mert ebben halt meg az apja. A fiú felvette, és néhány nap múlva o is követte az öreget az örök vadászmezőkre. Az ifjú cowboyt egy özvegy gyászolta, akinek már gömbölyödött a hasa, mert érkezett már a következő férfi a családban. Senki nem fogja elhinni, de mikor felnőtt, ő is megkapta a csizmát. Meg is mondták neki: ez a lábbeli az utolsó emlék apjáról és nagyapjáról, akik mindketten e csizmában dobták fel a talpukat. Ez a fiú is felvette a csizmát, hordta egy-két napig, majd ő is eltávozott az élők sorából. Mikor a halottkém lehúzta a lábáról az ősi családi öltözéket, észrevette hogy egy méregfog szorult a talp és a sarok közé. A fogban elegendő méreg lett volna még több generáció elpusztitására is, ám a cowboy családja ekkorra már kihalt.

Búvártetem a leégett erdőközepén
Egy hatalmas amerikai erdőtűz után történt, hogy a leégett területet vizsgáló tűzoltók egy halott könnyűbúvárt találtak az egyik üszkös faágra akasztva, 3-4 méter magasan. A rendkivül bizarr helyzeten sokat törték a fejüket a szakértők, mire kisütötték: az oltáshoz való vizet az oltásban részt vevo repülőgépek a közeli tóból meritették nagy tartályokkal. Az egyik ilyen merités során a szerencsétlen búvárt is kihalászták, aki a vizfelszinhez túl közel búvárkodott. Ez egy visszatérő városi legenda, ami a Magnolia cimu filmben is felbukkant.

Villanykörte a szájban
Egy baráti társaságban elterjedt, hogy a villanykörte úgy van kialakitva, hogy a szádba még csak-csak beveszed, de már nem tudod kihúzni. Kellő mennyiségű alkohol elfogyasztása után fellángolt a felfedezni vágyás szelleme és csakhamar rá kellett jönniük, hogy tényleg nem lehet kihúzni a villanykörtét. Ez először még viccesnek hatott, de miután egy negyed órás próbálkozás után sem sikerült kihúzni a srác szájából a körtét, fogtak gyorsan egy taxit és beszáguldottak vele a legközelebbi klinikara. A taxis is csak röhögött rajtuk, és nem birta elképzelni, hogy nem sikerül kiszedni a villanykörtét. A vicc annyi az egészben, hogy fél óra múlva a taxist hozták be a társai a klinikára, egy villanykörtével a szájában.

Az akasztott ember bosszúja
Ismerősöm házában lakott egy házaspár, akik egyfolytában veszekedtek. Szünet nélkül marták egymást. A férjnek már az is megfordult a fejében, hogy elteszi láb alól az asszonyt, vagy legalábbis úgy ráijeszt, hogy belebetegedjen. Ördögi ötlete támadt… A nappaliban felszerelt a plafonra egy kampót, rákötött egy kötelet, majd ügyesen kipárnázott egy ruhafogast, amit berakott a zakója nyakába. Mindez arra kellett, hogy eljátszhassa, hogy felkötötte magát. Mikor elkészült, ráakasztotta a kötelet a fogasra, ráállt egy sámlira és felvette a zakót. Igy várta, hogy jöjjön az asszony. Amikor hallotta, hogy fordul a kulcs a zárban, gyorsan kirúgta maga alól a sámlit és ott lógott a nappali közepén. A felesége belépett, a látványtól felsikoltott, majd egyből elájult. Hallván ezeket a zajokat, a szomszéd öregasszony áttipegett megnézni, mi a baj. Látta az akasztott embert, valamint az élettelenül heverő feleséget. Majd gondolt egyet, és nekiállt kipakolni a fiókokat. A férj meg csak lógott ott és persze mindent látott.
Fortyogott magában, hogy micsoda szemétség és hogy ő most mit tegyen. Minden erejét összeszedve meglenditette a lábát és fenékbe rúgta a szekrényben matató szomszédasszonyt, aki erre összeesett és belehalt az ijedtségbe. Az ügy biróságra került, azzal vádolták a férfit, hogy megölte a szomszédját.
Az ügyvédnek sikerült őt felmentenie.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához