LFG.HU

auer
ismertetőCimkek

Megjelent a Fantasy Flight Games gondozásában a Rogue Trader – Koronus Bestiary – azaz a szörnygyűjtemény. A Dark Heresy-hez és Deathwatch-hoz már korábban is adtak ki hasonló könyvet több-kevesebb sikerrel.

Rövid ismertetés
(A beszámoló egy fórumos post másodkézbeli átvétele/fordítása)

Első fejezet Beasts & Monsters. Különböző szörnyek, főleg Halálvilágokról, és más Isten(császár) háta mögötti helyekről. 13 darab van, pszi-zombiktól az Űrkrákenig. Felbukkan még pár Dark Elda szörny is: Meduse, Razorwing és Ur-ghol.

Minden lényhez jár kis háttér sztori, első kézbeli beszámoló, kép, és pár jó tanács hogy lehet leghatékonyabban felhasználni őket a játékosok ellen. Többségük Rank 3-6 közti jelenthet kihívást a partinak.

Második fejezet Aliens of the Expanse. Az értelmes(ebb) fajok: eldák, orkok, rak’golok, sslythek, stryrixek és yu’vathok.

Az eldáknál van több Aspect warrior kidolgozva felszereléssel. Megjelennek köztük a Shadow Spectre-k is a prizma puskáikkal. Helyet kapott az Autarch, a Wraithguard, és a Wraithlord. sőt még Khaine avatárja is – habár ellene tankokkal javasolt indulni.

Az orkok új cuccokat, fegyvereket kaptak. Különböző ork archeotípusok kerültek kidolgozásra: Nob, Kaptain, Kommando, Mad Dok, Mek Boy, Speed Freak, Ork Boy és Runtherder. Na meg persze az aljanép; gretchin, snotling, squig.

A rak’golok pár még durvább fegyvert és pár még durvább al-típust kaptak.

Sslyth-ek nagy négykezű kígyóemberek, akiket fel lehet bérelni – vagy elláthatják a csapat baját.

Styrix-ek főleg a felszereléseik, és tenyész-klónjaik miatt kaptak helyet.

A yu’vathok hivatalosan is kihalt faj, így kép és statisztika nincs róluk, csupán eszközeik és pár teremtményük – Bone Conquerers, Crystal Wisps, Fossil Horrors és Sandslime.

A harmadik fejezet a Denizens of the Warp. Kicsit lerágott csont, a négy káosz isten démonjait tették ide: Beast of Nurgle, Flesh Hound, Fury és a Screamer. Amit érdemes kiemelni az Veiled Deceit – egy démon, ami geller mező fluktuációnál kerül a hajóra és telepatikus képességivel intézi el a játékosokat.

A negyedik és egyben utolsó fejezet a Xenos Generator. Itt kap helyet egy növényzetgeneráló, lehetőséget ad különböző gyilkos növények létrehozására. Ezt követi egy szörnygeneráló, különböző éghajlatokra specializáltan. Persze a kijött eredményt érdemes játék előtt még finomítani. A sort egy primitív értelmes lénygeneráló táblázat zárja Hogyan élnek, hogy kommunikálnak, társadalmuk és hasonló nüánszok mielőtt a parti rabszolgasorba vetné őket, vagy atomot dobna rájuk.

Összegzés

Pro: szörnykönyv szép grafikákkal, hasznos annak, aki nem szeret, nem akar improvizálni.

Kontra: lehetett volna egy komplex bolygógenerátor is. Kicsit vékony a könyv a Denizens of the Warp elbírt volna még húszoldalnyi lényt.

Látatlanban nem vártam túl sokat – a játék nem erről szól, de kellemes meglepetést okozott, ha hinni lehet a beszámoló írójának. Mivel több lényt már házilag kidolgoztak vagy megjelent máshol, így nem mondanám kötelező darabnak, inkább csak hasznos kiegészítőnek.

A könyv 145 oldal, 40 dollárért  már megvehető, de 1-2 hónap és elektronikusan is kapható lesz.

Link:
https://store.fantasyflightgames.com/productdetails.cfm?SKU=RT11

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.