LFG.HU

Guildenstern
hírekCimkek

Már egy ideje kikerült a hír, hogy készül a Pathfinder MMO. A veterán Ryan Scott Dancey vezetésével indult a fejlesztés, de úgy tűnik a finanszírozással gondok lehetnek, mert most a Kickstarterhez fordultak a technology demo fejlesztéséhez. Ennek a demonak a segítségéval akarnak majd komoly befektetőket találni, akik finanszírozzák a fejlesztést. Más szóval a támogatók nem kapnak játékot, hanem más jutalmak (video, könyv, póló, vacsora) kerülnek kiosztásra, és a későbbiekben részt vehetnek valamilyen szinten a fejlesztésben. Már most látszik, hogy lazán elérik a kitűzött célt, bár van aki szkeptikus a végső eredményt illetően.

További Kickstarter ajánlatok: steampunk western szerepjáték, klasszikus mega-dungeon újrakiadás, Pathfinder modulok.

Monte Cook kiszállt a D&D következő kiadásának fejlesztéséből. A céggel voltak nézeteltérései, a fejlesztőtársaival nem, és a titoktartási szerződése miatt ennél többet nem is mondhat.

A legjobb szerepjáték oldal díját idén a The Id DM oldal nyerte a Stuffer Shack oldalon.

Az Origins és a Dice Tower közzétette az idei jelöltjei listáját, az Obsidian Portal pedig a szerepjátékos technológiai innovációra hirdetett meg díjat.

Előrendelhető a HackMaster Player’s Handbook amihez azonnal letölthető pdf változat jár. Szintén előrendelhető és pdf-ben letölthető a Savage Worlds új kiadásának kisméretű Explorer’s Edition változata.

A The One Ring szerepjátékhoz megjelent a Tales from Wilderland kalandgyűjtemény. Idén várható még egy kockakészlet, mesélői paraván Laketown kiegészítővel, The Darkening of Mirkwood címmel egy kampány és a Rivendell alapkönyv.

Az DriveThruRPG-nél 25$-ért akciós csomag tölthető le, amivel a gyermekprostitúció ellen küzdő  The Wayne Foundationt támogathatjuk.

A Gnome Stew csapata a sikeres Eureka és Masks után a mesélői felkészülésről ad ki könyve Never Unprepared címen.

Nemrégi indult a szerepjátékos blogok gyűjteménye az RPG Blog Alliance.

A Critical Hits oldalon a legandás Torg szerepjátékot próbálják a Marvel szabályokra átírni.

Egyre több részlet derül ki Jonathan Tweet és Rob Heinsoo készülő fantasy játékáról a 13th Age-ről. A játékban a kalandozók a világ sorsát meghatározó 13 nagyhatalmú személy az ikonok közül választanak szövetségest és ellenfelet.

Rob Donoghue egy érdekes ötletet kezdett kidolgozni a blogjában amit Index Card Tactics-nek nevezett el. A rendszert a Final Fantasy Tactics illetve a Cortex+ rendszer ihlette, és index kártyákat használ karakterlapok helyett. Egy másik érdekes felvetése, hogy a mesélő képességeinek fejlődésével, vajon teljesen lényegtelenné válik-e a szerepjáték rendszer minősége?

Az egyik legnépszerűbb szerepjátékos podcast a Fear the Boot végre kiadta a régóta várt 200. epizódját. A dolog komolyságát jelzi, hogy közben már a 265. epizódnál tartanak. Kurt Wiegel videocastja viszont tényleg most ért 200. részéhez.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához