LFG.HU

zotyo
hírekCimkek

1943 óta most 59. alkalommal szotották ki a Golden Globe díjat, amely az Oscar díj eloszobájának is számít Hollywoodban. A GG díjat újságírók és filmesztéták sorsolják ki, lényegében hasonló módon, mint a legnagyobb filmeknek és filmeseknek járó díj esetében. Aki GG díjat kap, az szinte biztosan az Oscarra is sikerrel pályázhat, az itt elismert filmek és rendezok jó eséllyel kapnak a magasabb elismerésbol is – a kibukottak pedig csodáért, vagy más kritikusokért fohászkodhatnak.

Idén aratott Russel Crowe, aki négy díjat is kapott a Beautiful Mind-dal, Nash szerepéért. A Moulin Rouge is díjat kapott, de ezt is elore lehetett látni, és ugyanez a film kapta a legjobb filmzenei díjat is.

További nyetesek: Sissy Spacek, Gene Hackman, Jim Broadbent, Robert Altman (rendezo), Sarah Jessica Parker, Tom Hanks, Steven Spielberg (rendezo-producer), stb-stb… A díjazottak listája nem rövidebb, mint egy Oscar-lista, éppen ezért nem is sorolom fel mindegyiket.

A hír érdekessége, hogy a Gyuruk Urát is benevezték az összes lehetséges versenyszámban (mert a GG díjnál az Oscarral ellentétben nem csak négy jelölt közül lehet választani). A rajongók csalódására a Gyuruk Ura egy árva elismerést sem kapott!


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.goldenglobes.org/]
[http://www.origo.hu/szorakozas/mozi/20020121arussell.html]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához