LFG.HU

pepe
hírekCimkek

Hogy is kezdjem? Erre igazán nem számítottam és feltételezem, vannak ezzel még így páran rajtam kívül. A Gyűrűk Ura világából számos jól vagy rosszabbul sikerült játékadaptációval leptek már meg minket különböző fejlesztő csapatok és voltak egyedi ötletekben bővelkedő alkotások, szó se róla. Na, de ez! Ez kérem szépen nagyon csibész egy húzás.

A koncepció a következő: Középfölde legnagyobb hősei és antihősei egy arénában csapnak össze, hogy a bokorugrók tízezreinek, zavaró jelenléte nélkül eldöntsék, hogy ki a legtökösebb a vidéken. A tervek szerint 20 különböző karakter lesz választható: a jó oldalon biztosan ott lesznek a Gyűrű Szövetségének hősei(és még sokan mások), míg a gonoszok oldalán biztosan lesz troll, meg uruk-hai, de ez még semmi… Szauron is úgy döntött, hogy leugrik egy kis utcai harcra. Még csak nem is a Sötét Úr a legmeglepőbb karakter a játékban, mert itt van a beszédhibás barátunk, Gollam is.

Az E3-as videóban jól meg is húzgálja Gandalf szakállát, míg az neki nem vágja egy oszlopnak, amin majdnem kettétörik csórikám egyébként is beteg gerince. Ezután elbújik. Az, hogy a majdani játékosok a kavicsdobáláson kívül mire használhatják ezt a karaktert arról most még nincs hír.

A játék honlapja egyelőre nem tartalmaz túl sok információt. Ami bizakodásra adhat okot, hogy a fejlesztő Monolith bizony nem ma kezdte a szakmát és olyan sikeres címeket jegyeznek, mint a No One Lives Forever, vagy a F.E.A.R. sorozat. Ezen kívül a honlap tanulsága szerint a hangsúly a csapatmunkán lesz. A karakterek például különböző „buffokkal” turbózhatják egymás képességeit, valamit a játékosokat beépített hangos kommunikáció is segíti. Ami még érdekessé teheti a játékot, hogy a Hobbitból is lesznek megszemélyesíthető karakterek. A látványvilág a Peter Jackson filmekhez áll közel, így legalább ezzel nagyon nem lőhetnek mellé.

A játék egyetlen kedvcsináló videóját nem bírtam ki röhögés nélkül végignézni és ennek ellenére mégis többször rázott ki a hideg (jó értelemben), egy-egy nagyon epikus szájbatörlés láttán. Szóval szerintem, akinek van egy kis humorérzéke és túl tud lépni azon, hogy itt bizony Tolkien mester műremekének lelketlen megerőszakolásában vesz aktívan részt, annak van rá az esélye, hogy egy élvezhető címmel gazdagodik majd a gyűjteménye.

Sajnos a PC platform kimaradt a szórásból, így egyelőre csak az Xbox és Playstation tulajdonosoké a szerencse.

A játék honlapja: https://store.steampowered.com/app/111900/Guardians_of_Middleearth/home

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához