LFG.HU

HammerTimeCafe
strato
hírekCimkek

E3 logóA hét elején kezdődött az idei Electronic Entertainment Expo, rövidebb nevén az E3, mely a videojátékok talán legnagyobb, évente megrendezett kiállítása. A hagyományok szerint az első egy-két napon minden nagyobb kiadó, amelyik nem rendez saját expót (ahogy például a Blizzard vagy az id szokta) egy pár órás show keretében bemutatja a legújabb játékait, termékeit.
Hétfő éjjel gondoskodtam róla, hogy az @lfghu Twitter csatorna az élőben futó konferenciákkal közel egy időben szolgáltassa a legfrissebb játékbejelentések híreit. Mivel a Twitter használata még viszonylag új dolog itt az LFG-n, és talán kevesebben figyelik a csiripeket, mint ahányan esetleg érdeklődnek a bennük felbukkanó hírek iránt, úgy döntöttem, hogy a legérdekesebb bejelentéseket és előzeteseket csokrokba azaz cikkekbe szedem.

Előrebocsátom, hogy idén egyik cég sem jelentett be új konzolt (akkor sokkal hangosabb lenne most a szaksajtó), így ez feltehetően a jövő évi E3-on várható. Ez alól a Nintendo kivétel, viszont ők már jóval az expó előtt előhozakodtak az új otthoni játékgépükkel (mely a Wii U nevet viseli), tehát szigorúan véve ez sem számít. Ennek a legtöbb játékos csak örülhet, mivel a bejelentések így főleg az új játékokról szóltak.

Ha időrendben szeretnék haladni, akkor az első cikkemnek a Microsoft konferenciájáról kell szólnia, ami Xbox exkluzív játékok bejelentésével kezdődött.
A kezdőhangot a Halo 4 adta meg. Master Chief ismét tiszteletét teszi, mint főszereplő, ahogy az várható volt. Az előzetes után egy kis játékmenetet is bemutattak:

Ezt követte a Gears of War soron következő negyedik részének bemutatása, mely a Judgement alcímet kapta. A játék Xboxra fog érkezni. Itt az előzetese:

Ezután az Xbox 360 különböző új vagy megújuló szolgáltatásait mutatták be (Live, Music, stb.), melyekre most nem térnék ki. A SmartGlass nevű újdonság egy kicsivel már talán érdekesebb. Azon túl, hogy elsőre (és másodikra is) a Wii U alapötletének szemérmetlen lenyúlásának tűnik, még akár értelme is lehet. A SmartGlass lényege, hogy okostelefonunkkal vagy táblagépünkkel közvetlenül tudjuk irányítani az Xbox 360 játékainkat. Akit érdekel a dolog, az nézze meg a bemutatót.

Ezt követően áttértek a külsős fejlesztők Xboxon is megjelenő játékaira.
Az első a sorban az új Tomb Raider volt. Nem csak a főszereplőt, Lara Croftot szabták át, de az egész játékot is újragondolták. A folytatás naturálisabb, véresebb és talán realisztikusabb is, mint elődei. A történet szerint hősnőnk egy hajótörés után egy szigeten tér magához. Mindenki ítélje meg maga, hogy amit lát, az jó irány-e a Tomb Raider sorozat számára:

A Resident Evil 6 története és szereplői számomra már kicsit kezdenek kifáradni, de kiadói szemmel nézve biztosan nehéz megválni egy eddig jól bevált recepttől. Itt a játék előzetese, aki viszont gameplayre éhezik, az ide kattintson:

Amire szerintem a legkevesebben számítottak a Microsoft show-ján, az a THQ által fejlesztett South Park bemutatója volt. A játék alcíme The Stick of Truth, és a negyedik osztály új tanulójaként kell győzelemre vezetnünk a fantasyba fordult South Park-i bandát. Az előzetes nem árul el túl sokat a játékmenetről, de nekem a Final Fantasy ugrott be pár képkockánál:

A következő bemutatott játék a Tom Clancy féle Splinter Cell következő része volt Blacklist alcímmel. A főszereplő Sam Fisher keményebb és frappánsabb, mint valaha, és ha jól tippelek, új szinkronhangot kapott. Itt az előzetes (játékmenet videó pedig itt):

A konferencia záróakkordja a Call of Duty: Black Ops 2 volt. Ehhez már nem fűznék kommentárt, a videó mindent elmond:

A  Microsoft előadásán a South Parkon kívül sok meglepetés nem érhette az embert, de a mutatott anyagok annak ellenére nem voltak rosszak, hogy szinte mindegyik játék egy sorozat soron következő része. Persze talán nem mindegyik vett jó irányt, de ez majd idővel és a rajongók által úgyis elválik.

A második cikkemben az Electronic Arts bejelentéseit fogom bemutatni, de ha valaki nem tud várni, az az @lfghu Twitter csatornáján rövidebb kommentárokkal akár most is végignyálazhatja a hétfői és a keddi E3-as csiripeket.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához