LFG.HU

strato
hírekCimkek

E3 logóA 2012-es év E3-jának második előadója az Electronic Arts volt. A Microsofthoz hasonlóan ők is főként már ismert játékcímek folytatásaival rukkoltak elő.

Egy viszonylag erős címmel indítottak, mivel a Dead Space című úr-horror szériának  elég nagy rajongótábora van. A bejelentés tárgya a következő rész, azaz a Dead Space 3 volt.
A játék újdonsága, hogy kétszemélyes co-operative módban is lehet játszani, ami nálam csak egy kérdést vet fel: mi lesz így a szörnyektől hemzsegő űrállomáson való  magányos kóborlás feszültséggel teli hangulatával?
Itt a bemutató  mozgóképanyaga, melyben először egy elszabadult fúrót hatástalanítanak, majd egy jól megtermett szörnnyel néznek szembe… vagy mibe:

Az EA Sports, ahogy minden évben, idén is bejelentette a szokásos sportjátékok újabb részeit. Lesz Madden 2013, NHL 2013 és persze FIFA Soccer 2013 is. Mindegyikben igyekeztek komolyabb hangsúlyt fektetni a reálisabb fizikára, főleg a sportolók egymással és a talajjal való találkozását próbálták valósághűbbé tenni.
Az EA Sport új üdvöskéje az UFC, azaz az Ultimate Fighting Champion, mely a ketrecharcok világát hozza el a sport fedőnéven futó erőszakra éhezők számára, de ebből egyelőre pár hatásvadász jeleneten kívül szinte semmit nem mutattak.

A már szokott módon, az Electronic Arts kiadásában fog megjelenni a legújabb Sim City is, melyet egy új, Glassbox nevű motor hajt. A Sims Social mintájára még idén számítani lehet a Sim City Facebookos változatára is, mely ugyancsak a Social utótagot kapta. A show vonatkozó részlete:

Már az E3 előtt kiszivárgott az előzetese, de a konferenciáról sem hagyták ki a Battlefield 3 Premium bejelentését. Ez egy afféle kiegészítő csomag az alapjátékhoz, mely az összes megjelent és megjelenésre váró DLC-n kívül magába foglal egy rakás új fegyvert, járművet, pályát és egyéb tartalmat.
A csomag vaskos 50 dolcsiba fog kerülni, de cserébe minden tartalom azonnal a vásárlóé, amint az megjelenik. Az előzetes kevésbé látványos, ezért csak egy linket helyezek el itt hozzá.

A Star Wars: The Old Republic nevű MMO köszöni szépen, jól van, sőt ingyenesen lehet majd játszani a 15. szintig. Jön hozzá új tartalom is, de mivel főleg csak számadatokat közöltek vele kapcsolatban, erre itt nem vesztegetném a szót.
Térjünk inkább át a legújabb Medal of Honorra, mely a Warfighter alcímet kapta a keresztségben. Az előzetesben végigkövethetünk egy modern kori partraszállást, illetve egy kis  harci robottal való manőverezést, a videó végén pedig egy kis kedvcsinálót is mutatnak a multiplayer módhoz:

Ezt követte a Need for Speed széria Criterion által készített legújabb rókab… izé, folytatása. Ahogyan tavaly a Hot Pursuit vonalat, idén a Most Wantedet gondolják és indítják újra. Ezt annyira komolyan gondolják, hogy az új játék címe nem is különbözik a korábbiétól: Need for Speed: Most Wanted. A bemutatón elhangzanak a mágikus open world és social kifejezések is:

Az előadást a Crysis 3 zárta, mely vegyíti az előző két rész helyszíneit, így ezúttal egy dzsungellel benőtt városban fog rohangálni a nanoruhás katona. Úgy látszik, hogy az év új badass fegyvere az íj, mert nem csak Lara, de a Crysis  3 főhőse is előszeretettel használja, sőt ez utóbbi azt is bemutatja, hogyan kell helikopterre vadászni vele:

Ennyi volt hát az EA idei felhozatala. A következő cikkemben az Ubisoft előadását fogom összefoglalni, ami szerintem a legtöbb izgalmat és újdonságot mutatta az idei E3-on.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához