LFG.HU

strato
hírekCimkek

E3 logóA sorozat előző cikkeiben a Microsoft és az Electronic Arts videojáték bejelentéseiről volt szó, melyeket az idei Electronic Entertainment Expón lezajlott előadásaikon tettek.
A mostani harmadik összefoglaló az Ubisoft show-ján felbukkanó játékokról szól, melyek között végre nem csak folytatások találhatók. Az E3 konferenciái közül számomra ez volt a legérdekesebb, és legizgalmasabb, mivel sokféle játékot mutattak be, az előzetesek és a játékmenetet bemutató jelenetek kellemesek és hatásosak voltak, és a show végén még csattanó is volt.

Az előadást számomra egy érdektelen játék, a Just Dance 4 elő zenés beharangozásával kezdték.  Azért az ugráló és táncoló leányzók üdítőleg hatottak rám a Microsoft és az EA fegyverropogásban bővelkedő előadásainak végignézése után. Ha a videó beágyazását nem is, egy linket megérdemelnek.

A folytatásban gyorsan visszazökkentettek a férfiak világába, mivel a Far Cry 3 előzetese némi erotikával indul, majd rengeteg paradicsomlével folytatódik. A helyszín ezúttal is egy trópusi sziget, ahol egy pszichopata rosszfiú kavarja a kavarni valót. A videóban némi lazítás és lázítás után főhősünk elindul, hogy elkapja ellenlábasát:

Ezt követően előkerül ismét az új Splinter Cell: Blacklist, de mivel ennek a videóit már ellőttem a Microsoftos cikkben, most könnyed eleganciával továbblépek a Avengers: Battle for Earthre.
Ebben az új verekedős játékban a Marvel univerzum leghíresebb hőseivel és antihőseivel lehet megpróbálni elpáholni a másik oldal képviselőit. Az előzetesben Pókember jól pofán rúgja Magnetót, amit a Bosszúállók békésen néznek végig egy épület tetejéről:

Ezután újabb üde színfoltot jelentett a sok lövöldözés és verekedés közepette egy ötletes és szellemes platformjátékot is látni. Az év platformere díjat joggal kiérdemlő Rayman folytatásáról van szó, mely a Legends alcímet kapta.
A bemutató érdekessége, hogy először itt demonstráltak Wii U-n futó játékot. Ez nem véletlen, mivel pont azt akarták bemutatni, hogy az új konzol lehetőségeit hogyan aknázták ki az új Raymanben:

És, ha már szóba került a Wii U, az Ubisot büszkén újságolta, hogy ők bizony már teljes erőbedobással fejlesztik a játékaikat erre az új konzolra. Erről készítettek is egy nagyon vidám montázst, amit csak linkként kaptok meg, mert van itt egy olyan előzetes is, amit szerintem sokkal érdemesebb megnézni.
A szóban forgó videó szintén egy Wii U-ra készülő játékot mutat be, amit a játék cseppet megerőszakolt címe is mutat: ZombiU. Szerencsére maga a videó a  benne hallható zenével együtt százszor hatásosabb, mint a cím (még akkor is, ha a játékról nem igazán derül ki semmi konkrétum):

Elérkeztünk a sokak által talán legjobban várt bejelentéshez: Assassin’s Creed 3.  Az új rész 1775-ben játszódik a függetlenségi háborút vívó Észak-Amerikában. Az új orgyilkosunk egy indián félvér, aki a Connor névre hallgat. Ő is a saját szabadságharcát vívja.
Egy rövidke videót már láthattunk korábban a készülő játékból, de az semmi ahhoz képest, amit az Ubisoft előadásán most mutattak. A pörgős előzetesben megcsodálhatjuk Connort, ahogy a golyózáporra fittyet hányva egymaga vág rendet a brit katonák között, majd egy egész hosszú játékmenetet láthatunk egy szarvas, néhány farkas és jó pár vöröskabátos levadászásáról:

Pihenésképp egy montázst kapunk, mely az Ubisoft online játékait mutatja be röviden. Ezek a teljesség igénye nélkül a következők: Trials Evolution, The Settlers Online és Ghost Recon Online.

A show utolsó szereplője szerintem mindenkinek totális meglepetés volt. Egy olyan játékot húzott elő az Ubisoft az ingujjából, amire senki nem számított. Sikerült olyan jól titokban tartaniuk az E3-as bejelentésig, hogy a nézők csak pislogtak az előzetes első perceiben, hogy mi ez.
A játék címe Watch Dogs, és lényegében arról szól, hogy egy olyan világban, ahol a rendszerek folyamatosan adatokat gyűjtenek az emberekről, és minden mindennel össze van kötve, könnyen megszerezhetők és az ember ellen fordíthatók a róla gyűjtött információk.
Egy GTA jellegű játékot kell elképzelnünk, ahol a főhős folyamatosan látja a környezetében mozgó emberek és gépek adatait, és a megfelelő eszközzel nem csak olvasni, hanem manipulálni is tudja ezeket. De elképzelni sem kell, hiszen az előzetes és a PC-n demózott játékmenet mindent megmutat konkrétan (még a játék lenyűgöző grafikáját is):

Ennyi volt az Ubisoft előadása. A cikksorozatom záró részében a Sony konferenciáját fogom összegezni. Ott is számíthattok pár érdekes játékra (amennyiben még nem néztétek meg az @lfghu Twitteren az előzeteseket).


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához