LFG.HU

Narmor
mesélőknekCimkek

A Csillagok Hangja 1-3. szintű karakterek számára készült Kazamaták és Kompániák modul, mely Landar, a Halhatatlan Császár városának egy régi titkát tárja fel előttünk. A modul felépítéséből adódóan kifejezetten egyalkalmas mesélésre való, így érvényesül leginkább a hangulata. Igaz, terjedelme miatt  viszonylag hosszabb játékülést igényel.

Háttér

Landar régi világítótornya évszázadok óta áll a tengerpart egy sziklás félszigetén. A Halhatatlan Császár nagyszabású építkezései, melyeket nem sokkal a hatalomra jutása után kezdett, harminc évvel ezelőtt elérték a kikötőt is, s végül fölöslegessé tették az épületet, mivel felhúztak egy másik világítótornyot, sokkal alkalmasabb helyen az új kikötő számára.

Az elhagyott toronyra hamar akadt vevő, ugyanis egy bizonyos Zordon Ustra, egy messzi földről jött varázsló, tetemes összeget fizetett, hogy a tulajdonába kerüljön az épület. A környéken lakók gyanakvással tekintettek az új lakóra, mivel gonosz szándékot sejtettek tettei mögött.

Zordon Ustra valóban nem a festői kilátás miatt vette meg az épületet, hanem az alatta megbúvó titokzatos komplexumért. Az ott időtlen idők óta rejtve pihenő technológia nélkülözhetetlen volt legnagyobb vágya teljesítéséhez, az élet teremtéséhez. Az útmutatást a Csillagok Hangja nevezetű tárgy segítségével nyerte, mellyel kapcsolatot tudott teremteni a százezer fényévre lévő Naxypan lakóival, akik hódító hadjárataik révén egykor eljutottak a galaxis e szegletébe is.

A varázsló két évtizeden keresztül tevékenykedett a régi világítótoronyban, ez idő alatt a maga képére formálta az épületet, s sikeresen végezte kísérleteit is. Életet teremtett, azonban a lény, akit megalkotott szembefordult vele, s megölte. A varázslót hiába keresték, nem találták meg, a titokzatos földalatti termeknek sem akadtak nyomára, így aztán a városőrség lezárta az épületet.

Mindennek vagy már tíz esztendeje, azóta többször is felkeltette a torony az őrség figyelmét, ugyanis a környéken lakó halászok többször véltek üvöltést hallani a toronyból (Zordon Ustra magára maradt teremtménye azóta is lent raboskodik), ráadásul az utóbbi hónapokban több fiatal lány is eltűnt a partról.

Az eltűnésekért a torony alatti kazamata második szintjére betelepült kagylóemberek a felelősek. Áldozati szertartásokat mutatnak be a Csillagok Hangja előtt, hogy ezzel keressék a Naxypan kegyét.

Klikk ide a letöltéshez

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához