LFG.HU

HammerTimeCafe
antiserver
hírekCimkek

Ahogyan azt már az év elején is megírtuk, idén a Fantasy Flight Games egyik legjobban csengő társasjátéka az újragondolt Fortress America lesz, amelyet sokan nagy izgalommal vártak az utóbbi hónapokban. Nos jelentem, a várakozásnak vége, pár nappal ezelőtt hivatalosan bejelentették, hogy megjelent a táblás, és megkezdődtek az eladások.

A háttértörténetet némileg átírták az eredeti változathoz képest. Itt most nincs szó teljes országok eltörléséről amerikai részről, „csupán” egy, az USA által kifejlesztett különleges rakétavédelmi rendszerről, amely műholdak segítségével gyakorlatilag a Föld bármely pontját elérheti. Nem túl meglepő módon a világ többi nemzete tart tőle, hogy ez a hálózat nem csak védelmi célokat szolgálhat, hanem esetleges támadásokhoz is fölhasználható. Éppen ezért hosszas, és egy idő után nyilvánvalóan eredménytelen tárgyalásokba kezdek az Egyesült Államokkal annak érdekében, hogy az szerelje le újonnan felállított rendszerét. A tárgyalások kudarcba fulladását követően nem maradt más megoldás, mint megelőző csapás gyanánt egy nagyszabású katonai inváziót indítani az USA ellen. Három szövetség formálódott ez időben, akik három különböző irányból igyekeznek a támadást kivitelezni: az Ázsiai Népek Szövetsége nyugatról, a Közép-Amerikai Föderáció délről, míg az Euro–Szocialista Egyezség keletről indítja meg csapatait. Ezzel megkezdődött a harmadik világháború. Hogy hogyan végződik, az attól függ, hogy a három szövetség hogyan tud egymással együttműködni, és hogy az Egyesült Államok képes-e egyszerre három fronton is harcolni.

A Fortress America 2-4 játékos számára játszható társas, amelyben egy játékosnak kötelezően az Egyesült Államokat védelmező seregeket kell irányítania, míg a többieknek az inváziós csapatokat. A három támadó játékost külön-külön könnyedén legyőzné az USA hatalmas katonai gépezete, éppen ezért rendkívüli összhangra és kooperációra van szükségük, ha meg akarják nyerni a háborút.

A játékidő nagyjából 1-2 óra, a kezdő ár a kiadónál pedig átszámítva körülbelül 19-20 ezer Ft. Cserébe nagy mennyiségben kapunk műanyag figurákat, hatalmas térképet, pörgős játékmenetet, egyszóval nagyjából mindent, amit egy ilyen árkategóriában lévő társastól elvár az ember.

Aki érdeklődik a játék iránt, az az angol nyelvű szabálykönyvet az alábbi linken tudja letölteni:

https://www.fantasyflightgames.com/ffg_content/fortress-america/support/VA83_Fortress_America_Rulebook_eng.pdf

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához