LFG.HU

Leaxe
hírekCimkek

Új típusú hírösszefoglalót indítunk el az LFG.HU hasábjain Leaxe és flyinghair jóvoltából, mostantól a társasjáték kategóriában is olvashattok friss információkat…

A hírek szerint a magyarországon is kiadott Qwirkle kedvelői hamarosan kiegészítőnek örülhetnek. A tervező, Susan McKinley Ross, már készen van a kiegészítővel, és az év vége felé meg is jelenik. Pontos részleteket sajnos még nem tudni.

186 műanyagfigurát tartalmazó kiegészítő jelenik meg hamarosan a Memoir ’44 játékhoz. Új járművek, új csapatok érkeznek a frontra. 16 új küldetést tudunk majd végigjátszani, ha megvesszük a játékot.

Aki eddig unta, hogy a Gyűrűk ura társasjátékokban csak a jók oldalán küzdhetett, azoknak most itt a megoldás. A nazgulok bőrébe bújva lesz rá lehetőségünk, hogy a „mockosz kisz hobbitokat” megállítsuk a Végzet hegye fele tartó útjukon és megtörjük az embernépek ellenállását Sauron ellen. A játék kooperatív elemeket tartalmaz, de azért mindenki a saját pecsenyéjét is sütögeti.

A magyarul is megjelent Descent (Odalent) társasjáték nemsokára átdolgozott kiadásban jelenik meg újra az Fantasy Flight Games gondozásában. Magyar kiadásról nem tudok jelenleg, de az angol verzió egyszerűbb szabályokat, gyorsabb kalandokat, felhasználóbarátabb kártyákat, új figurákat és még sok mást ígér a régi és az új kalandozóknak. A doboz mérete csökkent, már nem olyan nagy és ládaszerű.

Az Alderac Entertainment ingyenesen letölthetővé tette a Thunderstone kártyajáték első kiadásának a lapjait az új, Thunderstone Advance köntösben. Aki nem sajnálja a nyomtatótintát, otthon is elkészítheti magának a paklit.

A Rizikó (Risk) játékok fajtáinak számát már megsaccolni sem tudom, hiszen a Monopoly-hoz hasonlóan ezekkel is Dunát lehetne rekeszteni. Többek között rengeteg filmhez is érkezett már testreszabott Rizikó (Gyűrűk ura, Narnia, Star Wars stb.). Ha minden igaz, már idén nyáron megkaparinthatjuk a Starcraft licensz alapján készült változatot. Protoss, Zerg és Terran seregekkel küzdhet 3-6 játékos egymás ellen a több mint 290 műanyagfigurát tartalmazó játék segítségével.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához