LFG.HU

flyinghair
hírekCimkek

Kicsiny világunk egyre bővül, ugyanis a héten jelent meg Európában, és nemsokára nálunk is kapható lesz a Small World Realms. Az itthon magyar nyelven is kiadott játék legújabb kiegészítőéjben feje tetejére áll a világ, hiszen 48 darab hatszögformájú felszínlapkát kapunk, amiben kedvünkre alakíthatjuk ki, és formázhatjuk a térképet. A játékban vannak az alap Small World és a Small World Undergroundhoz is kapcsolódó lapkák, így annak sem kell izgulnia, aki „csak” az egyik alapjátékkal rendelkezik. A kiegben találunk még alagút, bánya és új mágikus hely, illetve varázstárgy tokeneket is. A dobozba került egy szcenárió könyv is, amelyben különböző, a szerző által készített térképeken és kalandokon keresztül szállhatunk szembe ellenfeleinkkel, az örök dicsőség reményében… Angol szabály itt.

A Fantasy Flight Games gonodozásában jelent meg az Infiltration c. játék, mely az Android univerzumba kalauzol minket. A Dominionnal világhírnévre szert tevő Donald X. Vaccarino új játéka (elvileg) a hó végétől kis hazánkban is elérhető lesz. A játékban 2-6 cyber bűnöző tör be egy hightech laborba, ahonnan megpróbál minél értékesebb információkkal távozni. Minél mélyebbre hatolunk az épületbe, annál hasznosabb adatokkal távozhatunk. De, aki túl sokat akar, könnyen ráfázhat, hiszen az épület biztonsági erői egyre közelítenek az épülethez, és ha ők előbb érnek oda, mint a játékosok ki, akkor biztosan buktuk a kört. A játék folyamán különböző cselekvések közül választhatunk, és változatos tárgyakat használhatunk céljaink elérésére… Angol szabály itt.

Szintén az FFG gondozásában jelenik meg idén kora ősszel a Sky Traders című játék, amelyben léghajókkal kereskedhetünk és kalózkodhatunk egy barokkos fantáziavilágban. A játék, amely a készítők szerint meglehetősen intrikus lesz, nem csak gyönyörű, de a 180 perces játékidő, 14+ -os életkor elvárás és a 32 oldalas szabálykönyv egy komoly játékról árulkodik. 2-5 fő részére… Angol szabály itt.

Antoine Bauza nem rest, így 2012-ben is kiad egy kiegészítőt méltán híres játékához. A 7 Wonders: Cities névre keresztelt projektben, fekete lapokkal bővül az amúgy sem színtelen kezünk. Ezentúl minden játékos 8 lappal kezdi a játékot, és akár már 8-an is játszhatunk egyszerre. A kiegészítő központi témája a korrupció és pénzgazdálkodás. A fekete lapok többségéért bizony keményen fizetnünk kell, ha ki akarjuk játszani. További újdonság, hogy a hadakozni nem kívánóknak lehetősége lesz békekötésre, vehetünk fel hitelt, és ipari kémkedhetünk bizonyos lapok segítségével. A dobozba kerül két csoda is Petra kereskedő városa illetve Bizánc a Hagia Sophia-val, valamint néhány új vezér és céh kártya is. A kiegészítő legnagyobb újdonsága azonban, hogy ezentúl csapatban is játszhatjuk a játékot. Az egymás mellett ülők párokat alkotva megbeszélhetik a döntéseiket, hogy együtt diadalmaskodjanak ellenfeleik fölött. A kieg várhatóan júliusban jelenik meg Európában, pár héttel később remélhetőleg már itthon is elérhető lesz.

Hogy ne csak külföldi megjelenésekről essen szó. Nagy örömömmel adom hírül, hogy nemsokára a boltok polcaira kerül a 2004-es Spiel des Jahres győztes Ticket to Ride c. játék európai változata magyarul. Alan R. Moon alkotása egy igazi családi játék, amelyben Európa különböző városait kell beutaznunk a lehető leggyorsabban!
A (valószínűleg még nem a végleges) magyar szabály letölthető a Ketaklub oldaláról.

A Carcassonne, a Small World és más népszerű társasjátékok után a Le Havre is elérhető az iTunes oldalán (iPad és iPhone verzió is elérhető).


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához