LFG.HU

Sics
humorkaCimkek

Lucifer ingerülten dobta félre az újabb dossziét. Nincs elég üst, nincs elég hely, fogytán a tüzelõ, vészes a munkaerõhiány … a menedzsernek rémségesen elege volt. Leütött egy hárombillentyûs parancsot – ezzel asztali számítógépe monitorára hívta a bejártatnál mûködõ biztonsági kamera közvetítette képet. Fatalistán meredt a kapu elõtt kanyargó hosszabbik ( és egyre hosszabb ) sorra. Valamit tennünk kell, mégpedig sürgõsen – gondolta. Hogy a világ teremtésébe csúszott-e hiba ( ez a gondolat gonosz mosolyt csalt a szája szélére ) vagy csak ismeretlen okból lépett fel ez a hihetetlen méreteket öltõ rendellenesség, nem tudta megmondani. De hogy cselekednie kell, abban bizonyos volt..

Azt egy pillanat alatt átlátta, hogy ráadásul a hiba eredete nem is az õ térfelükön van, és hogy innét nem is hárítható el – a probléma odaát van … ott lehet tenni ellene, és ez igazából az ottaniak kötelessége is volna. De úgy látszik odaát, nincsenek tisztában a helyzet súlyosságával.
Küldenie kell valakit … egy követet, aki értesíti túloldal illetékeseit, aki õszintén feltárja elõttük a helyzet tarthatatlan voltát.

Átküldeni valakit …. nos ez a feladat kis híján megoldhatatlan nehézségeket okozott: hisz odaátról ezidõtájt nem számíthattak segítségre.
Nem is annyira az inkvizició okozta a sátánista egyház gyengélkedését, mint inkább a manaszintnek az a hatalmas hullámvölgye, amit inkább már-már mana-ûrnek lett volna helyesebb nevezni.

A küldött ezen a helyen mondhatni roppantul kényelmetlenül érezte magát. Nem a svájci gárdisták fess egyenruháját viselõ, gépfegyverrel és hagyománytisztelõ módon alabárddal is felszerelt õrök feszélyezték – ó nem.
Azoktól nem tartott – elbánt volna velük, karmos mancsának és ugyancsak karomban végzõdõ farkának egyetlen csapásával kibelezné a gyenge bábokat.

Ami gondot okozott számára, az a vele szemben ülõ félvak öregember volt, aki rendszerint kocsonyaként remegett a szklerózis multiplextõl, és aki …
A követ kívül izzadt (bûzös válladák volt az, az svájci gárdisták elfintorodtak mikor megérezték a szagát ), belül pedig … érezte amint megpattannak az erek, és mérgezõ testneve a szövetek közé folyik… tudta, soká múló fájdalommal fog még fizetni a kihallgatás minden percéért. De a legrosszabb az elméjére nehezedõ nyomás volt – ez hasogató, már-már õrjítõ fejfájásként jelentkezett.
És mindez egyszerre. Ahogy itt állt, fájt mindene … alig bírt megállni ezelõtt az ember elõtt, akibõl az áradt a szentség. Az küldött az õrjítõ fájdalomtól kis híján eszét, de legalábbis önkontrollját vesztette.

Természetesen büntetésbõl kapta ezt a feladatot – mint ezt az angyaltrónon ülõ öregember nem találta ki.
- Szentatya ! – fogott bele csikorgó hangon.
- Felettesem üzeni, hogy mi odalent nagyon elégedetlenek vagyunk az Önök evilági tevékenységével … az egyházzal magával. Egyszerûen túl sok lélek kárhozik el – valami félrecsúszott a világban.
- Szent Péter nekem egy szót sem szólt errõl a hm problémáról ! – vetette ellen bátortalanul az idõs, tonzúrás férfi.
- Nem neki okoz gondot ! – hördült fel a küldött. – Neki legfeljebb kevesebb embert illetve lelket kell elhelyeznie a Mennyeknek Országához címzett … hrkhm – mordult egyet.
- De mi odalent képtelenek vagyunk megbirkózni a kárhozott lelkek áradatával !
- Jó, értem. Megpróbálunk tenni valamit – de maguknak is meg kell érteniük, hogy manapság, a mozifilmek, videojátékok és a szerepjáték korában ez … – az aggastyán lemondó sóhajjal tárta szét kezét. A követ vörösen parázsló szemével vádlón nézett rá. Hosszúra nyúlt a csend – a halandó unta meg elõbb.
- Nos, mi okozza meguknak a legsúlyosabb gondot jelen pillanatban ? – kérdezte végül.
- Az ügyvédek ! – az ördög szinte köpte a szót.

Forrás: Magus mailing list Magus@kapu.hu

http://mail.kapu.hu/mailman/listinfo/magus


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához