LFG.HU

Ursa_Maior
novella

Letette a távcsövét. A tizenkét égő űrork jármű mellett halomban álló zöldbőrű hullákat a távolból lehetetlen volt megszámolni. Újabb rohamot vertek vissza. Az orkok támadásai egyre hátrébb és hátrébb nyomták, de áttörni nem tudták a birodalmi gárda harmadik daareus-i ezredének vonalát. A főparancsnok elégedetten dörzsölte össze a kezét.

- Gratulálok, ezredes ! – szólt a mellette álló, alacsony sebhelyekkel és kitüntetésekkel gazdagon ellátott emberhez. – Még 2 óráig kell kitartaniuk.

Tisztelgett, majd kezet nyújtott a beosztottjának és parancsnoki Rinójához sietett. A trapéz alakú lánctalpas jármű motorja felbőgött és elszáguldott a főparancsnok főhadiszállása felé.
Amikor odaért nehézkesen átmászott a lassan kinyíló páncélozott ajtón és a romos épület alagsorában berendezett parancsnoki helységbe sietett. A taktikai monitorok villogó ikonjai és képei különböző színűre festették a föléjük hajoló katonák arcát. Odalépett az egész falat betöltő kijelzőhöz és belerogyott az előtte álló székbe. Már huszonöt órája volt talpon.
Maga elé húzta a kommunikátort és diktálni kezdett :

- Hadműveleti napló, 40.121.év januárius 31. napja. Legara Secundus bolygó, a Gothicus szektor déli szegmensében. Az Igazság Fénye hadművelet harmadik napja. Tíz perc és kezdődik a Kappa fázis. – Páncélos ezredek támadásra felkészülni !

A nagy képernyőn négy ikon sárgáról zöldre váltott. Lassan telt az idő. Aztán felvillant a kijelző felső részén egy számláló és amint nullára ért a tábornok kiadta az utasítást. „Kappa fázis indul!”
Több klikkre tőle a négy páncélos ezred tankjai felpörgették motorjaikat és elindultak.
Az orkok támadás közben túlságosan előrenyomultak, alakzatuk felbomlott, az arcvonalukban rések jelentek meg. Ezt a hibát használta ki a tábornok és a tartalék négy harckocsi ezrede egy mesterséges füstfelhő árnyékában nagy sebességgel átrobogott a védekező három gyalogezred vonalán és kisebb katlanokra szaggatta a zöldbőrű sereget.
Bár a bolygón senki és valószínűleg az egész szektorban is csak néhány megrögzött kutató hadtörténész ismerte volna fel, hogy a hadművelet Grand Solar Macharius hétszáz évvel ezelőtti remekművének másolata, a főparancsnok büszke volt rá. Kevesen tudták róla, hogy régi feljegyzéseket gyűjt és lelkesen elemzi a régmúlt csatáit és hadjáratait…

Éles csipogásra riadtam fel. Némileg csalódottan vettem tudomásul hogy még nem értem a történet végére. Lenyomtam az ébresztőórát, elmentettem a fájlt és kikapcsoltam a számítógépet. Nagyot ásítva kicaplattam a fürdőszobába. Reggeli szertartásom befejezése után, miközben 140 kilós („szikár, kisportolt”) „habtestemet” szárítgatattam, bementem a nappaliba. Megálltam az asztal mellett és végignéztem büszkeségemen, a padlótól a majdnem a plafonig érő könyvespolcon. Hadtörténelmi, fantasy és sci fi művek álltak egy, csak általam ismert rend szerint a polcokon. Nagy nehezen leküzdöttem a késztetést hogy szokásomhoz híven belefeledkezzem az egyikbe. Magamban csendesen dünnyögve felöltöztem és bekukucskáltam a hálószobába. A család még aludt, egyenletes szuszogásuk zaja valóságos zene volt füleimnek. Halkan becsuktam a bejárati ajtót és beültem az autómba. Az út az irodáig gyorsan eltelt.
Szokás szerint majdnem elsőként érkeztem. A földszinti kis konyhába lépve hangosan köszönetet mondtam kolléganőmnek a kávéért. A második csésze után elegendő erőt éreztem hozzá hogy leüljek dolgozni. Bekapcsoltam a gépemet és neki láttam az emiljeim olvasásának. De a Legara Secundus-i csata sorsa nem hagyott nyugodni. Megnyitottam a fájlt és ujjaim ráfeszültek a billentyűzetre. Beszívtam a levegőt és az iroda falai elhomályosultak körülöttem ahogy megjelentek a Warhammer 40,000 világának támadásra induló tankjai…

(Scriptórium2)


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához