LFG.HU

Battery
humorkaCimkek

Ahhoz, hogy megértsük a lap-tér-görbítőt, nem árt tudnunk egy-két dologról, amik lehetővé tették a létezését. Mert hiszed vagy sem, lap-tér-görbítő igenis létezik. Jómagam is láttam egy csodás példányát e különös objektumnak, még hajdanán. Kezdjük talán a víz-vonalakkal. E csodálatos, de egyben veszélyes erővonalakkal, melyek az emberek lakásában húzódnak meg. Láthatatlanok és érzékelhetetlenek, de ott vannak. A földkerekén csak egyetlen-egy szerszámmal lehet felderíteni hollétüket, és ez nem más, mint a villásbot. És a villásbotot is csak egyetlen-egy személy tudja biztonsággal kezelni, nem más ő, mint a mágus. E nagyszerű férfiú önzetlenül (némi tiszteletdíj ellenében) felderíti a víz-vonalakat lakásunkban.

De miért jó ez nekünk?
Kétségtelen tény, hogy ha vízvonalra hajtod a fejed, akkor az fájni fog. Sőt akár agytumorod is lehet. Ezt a macskák kiváltképp évezik, mert rendszerint a vízvonalakban járnak kelnek, s ott hajtják álomra fejüket. Ellentétben az ember legjobb barátjával, a kutyával, aki kifinomult ösztöneinek, és macskaundorának köszönhetően gondosan elkerüli, e víz-vonalakkal átszőtt, vészterhes helyeket. A lényeg persze az, hogy a mágus megállapítja, hogy a te ágyad közvetlenül egy rettentő gonosz vízvonal kellős közepén van elhelyezve, és ha azonnali hatállyal nem ráncigálod ki a víz-vonalból, akkor szörnyű kínok közt fogsz elpusztulni, és a mocsok Tv csatorna beszünteti kedvenc sorozatod sugárzását is. Így hát hálát adhatsz az égnek, hogy időben figyelmeztetett a víz-vonalak kiváló szakértője, erre a roppant veszedelemre, és még időben áthelyezheted fekhelyed a szoba átellenes sarkára.

Fejfájásod napokon belül megszűnik, kedvenc sorozatod két főszereplője összeházasodik, megtalálod rég elveszettnek hitt ülő Budha gyűjteményedet. S mindezt néhány ezer forintért cserébe, megasüti.
De! Mi van, ha egy iciri-piciri, sziszi-fuszi, csiribiri kicsi lukban tengeted életed?
A kályhát mégse tépheted ki tövestül, csak hogy ágyadat átrakhasd egy másik helyre. A beépített szekrényedet se távolíthatd el feszítővasakkal, mivel abban van az aurakő gyűjteményed. WC-d falát se rombolhatod le gátlástalanul, higéniai okokból kifolyólag.
De akkor mit tehetsz a sátáni víz-vonal ellen, ami szemtelenül ott terpeszkedik az ágyad kellős közepén?
Hát nem sokat.

Kénytelen leszel agyrákban meghalni, és belenyugodni, hogy macskáid felfalják összes értéked, beleértve az ufókról gyűjtött összes újságcikkedet is. A mágus csóválja a fejét, hümmög. De nem adja fel! Ő aztán nem! Itt ez a szerencsétlen ember, élet és halál között lebeg, pusztán azért képtelen távol tartani magát a pusztító víz-vonaltól, mert kicsi a lakása… Ez nem igazság, valahogy segíteni kell rajt. Arca felvidul, mintha kicserélték volna. Ötlete támadt. Diadalmas mosollyal húz elő egy szürke matricát a kelléktárából.
Értetlenül szemléljük a furcsa matricát, amin mintha egy nyomtatott áramkör labirintus-szerű útvesztői rajzolódnának ki. Lap-tér-görbítő, közli velünk a víz-vonalak nagymester. E roppant bonyolult és kvázi mágikus szerkezet képes meggörbíteni a teret. Na nem ám a mi szintünkön, dehogy. Csupán a gátlástalan víz-vonalakat tereli a nekünk tetsző irányba, fáradhatatlani igyekezettel. Ez tulajdonképpen megoldja a problémát.

A mágus kimért, akkurátus mozdulatokkal felhelyezi a matricát a falra / földre / ágyunkra, és a rendszer már működésbe is lépett. Csodálatos, hogy mire képes ez a modern tudomány! Végtelen erőforrással ellátott térgörbítő szerkezet, egy vacak matricába integrálva… S mindez potom ötezer forintért, csodás. Mindenki megnyugodhat. Nem kell tartanunk többé a csirkefogó víz-vonalaktól, a mágusnak megvan a hamburgerre valója, macskánk meg alhat a padlón, vagy a falon, ahová a víz-vonalat űztük e fantasztikus, lélegzetelállító, pótolhatatlan, csodálatos, lenyűgöző, mesés, gyönyörű, értékes, olcsó, ügyes, okos és szép LAP-TÉR-GÖRBÍTŐVEL.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához