LFG.HU

HammerTimeCafe
Hamlet
novellaCimkek

A harmadik évezredben már kevés olyan pontja volt a Földnek, ahol ne tudták volna, mi az az Internet. A Háló optikai kábelei már tényleg pókhálóként borították be az óceánokat és a szárazföldeket. Mások egyszerűen miniatűr mobiltelefonjaikhoz csatoltak egy aprócska billentyűzetet beépített egérrel, és úgy száguldoztak az információs szupersztrádán. A mobilkommunikáció összeforrt a Világhálóval, hatékonyabb és gazdagabb lett mindkét fél. A kisgyermek előbb tudta kimondani azt, hogy „e-mail”, mint azt, hogy „anya”. De nem csak ez e-mail használatát fújták kívülről a lurkók, tudták mi az az e-könyv, e-vásárlás, e-mozi, e-phone, interaktív video-konferencia. A nagyobbak már a házifeladatukat is a Világhálón küldték el tanáraiknak. De a felnőttek is az Interneten intéztek mindent. Csak a nagyon szegények és a nagyon gazdagok tartották meg a régi szokásaikat, de ők is egyre kevesebben voltak. Az információs forradalom hittérítői igazán értették a dolgukat. A nagy cégek pedig nyilvános terminálokat telepítettek a szegénynegyedekbe, ingyen nethozzáféréssel.

De gombamód elszaporodtak az Internet-kávéházak is, minden mellékutcára jutott minimum három. Így azok, akik valami miatt a nem az otthoni kényelmes karosszékben ülve interneteztek, hanem az utcákon mászkáltak, egy percig sem érezték a Világháló hiányát, bármikor beugorhattak elektronikus leveleket küldözgetni. A fiatal szerelmesek szokásai is gyökeresen megváltoztak. Régen elmúlt már az az idő, amikor parkokban találkoztak, tereken jártak föl alá. Az ilyen helyzetekben már rettentő kényelmetlenül érezték magukat. Bezzeg ha két Világhálóra kapcsolt gép előtt ültek, vagy ingyensms-eket küldözgettek egymásnak, akkor már egy Rómeót vagy Júliát sem kellett félteni! Igaz, hogy a számítógép előtt eltöltött rengeteg idő miatt már minden fiatalnak hajlott háta, és véreres, guvadt szemei voltak, a rendszertelen étkezéstől pedig lesoványodtak, de ez egyáltalán nem zavarta őket. Mindenki így nézett ki. És különben is, a szöveges társalgáskor úgysem derült ki, hogy néz ki az illető. Így aztán vígan beszélgettek át interaktívan egész éjszakákat.

Minden szépen és jól ment egészen addig, míg egy tréfás kedvű programozó meg nem írta a Vírust. A Vírus villámgyorsan elterjedt az egész Hálózatban. Nem állította meg semmiféle program, hiszen nem volt ártó szándékú. Csöndesen megbújt minden merevlemezen. Aztán egy szempillantás alatt tönkretette az egész Világhálót. Nem volt többé e-mail, chat, ingyensms. Az emberek nagyon szomorúak voltak. Nem találták a helyüket. WAP-os mobiltelefonjaik és modemes számítógépeik nélkül meztelennek érezték magukat. És valóban azok voltak. Egy meztelen, hajlott hátú, normális emberi kommunikációra képtelen, makogó horda.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához