LFG.HU

CikkBot
mesélőknekCimkek

Kard és Mágia: Hybória
kalandmodul 4–7. szintű karakterek számára

Írta: Thulsa
Fordította és rendszerre dolgozta: Hysteria

A távoli Zamorában, a Tolvajok Városaként ismert Arenjun Templomnegyedének peremén, a színaranyból épült szentélyek között áll egy vakítóan csillogó, ablaktalan torony, mely a város többi épülete fölé magasodva, úgy tör az ég felé, mintha magukat az isteneket akarná ledönteni a trónusukról. Azt beszélik, egyetlen éjszaka alatt épült varázslat segítségével, és mesés kincseket rejt: az Elefánt Szíve-ként ismert hatalmas drágakövet – Zamora méltán hírhedt tolvajai mégsem merik még csak megközelíteni sem; úgy hírlik ugyanis, hogy a torony gazdája, Yara, a több mint 300 éves pap féltve őrzi kincseit: a torony kertjében élőholt őrök járőröznek, s maga Yara, sötét mágiájával elpusztít bárkit, aki be merészel hatolni tornyába. Egyszer még egy távoli birodalom hercegét is elpusztította: pókká változtatta, majd agyontaposta a sarkával. Vagy elég bátor – vagy bolond – ahhoz, hogy be merj hatolni az Elefánt Tornyába, szembeszállj Yarával és megszerezd az Elefánt Szívét?

Az Elefánt Tornya egy egy alacsony szintű kaland, Robert E. Howard azonos című novellája nyomán.
Kettő-négy fő 4–7. szintű karakternek ajánlott: leginkább harcosoknak és tolvajoknak, de ha van a csapatban egy varázsló, az is hasznos lehet.
A kalandot azok is lejátszhatják, akik olvasták az eredeti történetet.
A karakterek feladata megtalálni Yag-Koshát és az Elefánt Szívét, még mielőtt találkoznának Yarával, a torony papjával.

Megjegyzés:
Bár nem feltétlenül szükséges, de természetesen sokan segít, ha a Mesélő a kaland lejátszása előtt elolvassa az eredeti novellát.
A város és a torony térképeit a belső borítón, a fontosabb NJK-k statisztikáit pedig a Függelékben találod meg.

Kattints a képre a letöltéshez


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához