LFG.HU

Leaxe
hírekCimkek

Dominion: Középkor
Augusztus közepén kerül bemutatásra a GenCon-on a Donald X Vaccarino által tervezett népszerű kártyajáték legújabb kiegészítője, a Dominion: Dark Ages. Az augusztus 16-i megjelenésig néhány kártya már bemutatásra került a játék fórumában.

A dalekok már a spájzban vannak!
A Doctor Who (Ki vagy, doki?) kult-sorozat kedvelői örülhetnek, hiszen már olvashatják a sorozat alapján készült kártyajáték szabályait. A Cubicle 7 Entertainment játéka augusztus végén jelenik majd meg.  A játék 3-4 játékos számára nyújt majd lehetőséget a dalek írtásra.

 

 

Középföldén újra háború dúl…
Nem olyan régen jelent meg a War of the Ring második kiadása, de már be is jelentették az első kiegészítőt hozzá, War of the Ring: Lords of Middle-earth címmel. Több alternatív történetet is lejátszhatunk majd így. Mi történt volna, ha a balrog feldúlta volna Mória környékét? Mi lett volna, ha Elrond másképp dönt a Gyűrű szövetségével kapcsolatban? Új stratégiákat kell találnunk az új szituácíókra. Új figurákat (Elrond, Aragorn, balrog stb.) és eseménykártyákat, újfajta kockákat találhatunk majd a dobozban, ezzel új életet lehelhetünk a játékba, ha már meg is untuk volna.

Képregényből játék
Ezt a hírt kicsit személyes indíttatásból csempésztem be ide. A Requiem képregény köteteinek grafikája szerintem fenomenálisak, így nem hagyhatom ki, hogy ne említsem meg, hogy az Olivier Ledroit egyedi rajzai valószínűleg visszaköszönnek majd társasjáték formájában is a Kinigame kiadásában, de sajnos 2013-ig várni kell még. A képregénysororozatról majd máskor részletesebben írok.

 

 

King of Tokyo: Power Up!
Hatalmas szörnyek, mutánsok, robotok és idegenek harcolnak egymás ellen Tokióban. A végén csak egy maradhat. Lényegében egy kockajátékkal van dolgunk, ahol kockákat dobálva kell Pusztítás, Energia, Gyógyulás és Ütés pontokat gyűjtenünk, hogy legyőzzük ellenfeleinket és mi legyünk Tokió ura. Sokaknak tetszett a játék már a megjelenésekor is, mivel egyszerű és gyorsan tanulható, könnyed szórakoztatást nyújt. Most a hamarosan megjelenő kiegészítőben Evolúció kártyákkal turbózhatjuk fel lényeinket és egy új kihívó is a porondra lép, a hatalmas Pandakaï.

 

Elefántokkal tankok ellen?
Nem tudom kinek sikerült kipróbálnia a Merchants and Marauders című hajós-kalózos-kereskedős játékot. Akinek nem jött össze, most a szerző, Christian Marcussen,legújabb játékára már kezdheti fenni a fogát. Elvileg még idén megjelenik, s győzelemre vezethetjük a “technológia fa” (tech-tree) által egyedire szabott népünket a többi civilizációval szemben. Ha a játék legalább olyan jó, mint az előző kiadvány, sokaknak biztos vétel lesz.

 

Downloading…
A nem is olyan régen itt a társasjátékos cikkek között részletesen említett Netrunerre már sokan várnak. Kissé megkönnyítette a szenvedést a Fantasy Flight Games a szabályok feltöltésével.
Ez alapján már néhányan el tudják dönteni, hogy belevágnak-e ebbe a játékba.

 

Dungeon Command
Úgy tűnik a Wizards of the Coast új felhasználási lehetőséget talált a D&D Miniatures játék figuráinak felhasználására. Már megjelent a Dungeon Command című játék, melyben egy kisebb csapatot kell a győzelemre vezetnünk egy másik játékos irányított csapat ellen, egymásba illeszhető térképlapokon. Ami pár embert meglepett, hogy a játék nem használ kockákat. Mindent kártyák segítségével lehet eldönteni és az első beszámolók igen pozitívak. Eddig két alapdoboz jelent meg. Az elsőben sötételfeket irányítunk (Dungeon Command: Sting of Lolth), a jófiúk a Dungeon Command: Heart of Cormyr dobozban lapulnak, de már készül több más csapatot tartalmazó doboz is. (Tyranny of Goblins, Curse of Undeath, Blood of Gruumsh). Mindegyik doboz egy játékos részére készült, de a kezdő szabályokkal ketten is kipróbálhatják.

Kocka kocka hátán…
Alig jelent meg a Quarriors! kiegészítője a Quarriors! Quarmageddon, már itt a következő, ami még az idén meg is jelenik. A kockák szerelmesei 40 új kockát, 6 lényt, két új varázslatot és egy új mechanizmust találnak majd a dobozban. A játékosok a Qladiatoraikkal küzdenek majd a Quolosseumban.

 

Mivel állatos, celeb, vagy más bulvárhírrel nem tudok szolgálni, így a végére csak egy kis színes maradt.

Rekord és jótékonyság
Augusztus elsején4 skót játékos (Ben Miller, Sean McFarlane, Duncan Conner and Christian Olsson) leült rekordot dönteni. A maratoni társasjátékozás Guiness rekordját szándékozták megdönteni, ami eddig 53 óra 59 perc volt. A rekordkísérletre a Bus Stop Toy Shop-ban került sorra, egy jótékonysági gyűjtéssel egybekötve. Az általuk választott játék a Small World volt, és ha minden igaz majd 55 órát játszottak. Most a Guiness bizottság visszajelzésére várnak a rekordkísérlet érvényességéről. A Days of Wonder (a Small World kiadója) 1000 fontot adományozott a jótékony célra.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához