LFG.HU

taverna
BePe
hírekCimkek

Többen kerestek meg emailben azzal a váddal, hogy az RPG.HU címlistájára ismeretlenek vírusokat küldözgetnek mások nevében…
A félreértéseket eloszlatandó következzék egy kis összefoglaló erről a vírusról.

A Klez-E féregvírus véletlenszerűen megválasztott tárgyú e-mailben továbbítja magát, amelyek szövegtörzse vagy teljesen üres, vagy pedig szintén véletlenszerűen generált szöveget tartalmaz.
A kártékony csatolt fájl .PIF, .SCR, .EXE vagy .BAT kiterjsztésű lehet, ennek neve szintén változó, míg a levél küldőjének nevét is saját listájáról választja ki a vírus (Azaz, ha ismerős címről kapsz csatolt file-ként gyanus programot/képet, automatikusan töröld inkább, és felesleges a feladó címére anyázó levelet küldeni, ugyanis egyáltalán nem biztos hogy ő küldte és pláne hogy direkt küldte. Érdemes inkább egy antivirus programot telepíteni és gyakran frissíteni :) ). Ha a féreg lefut, továbbítja magát az összes elérhető saját és hálózati meghajtóra, fájlnév.txt.exe vagy fájlnév.txt.rar formátumban, valamint továbbítja magát az Outlook címlistában lévő összes címre. Megkísérli ezenkívül számos ismertebb antivírus szoftver leállítását, illetve bizonyos fájljaik kitörlését is.
Minden hónap 6 vagy 13. napján, vagy az aktiválását követő 5. órában igyekszik letörölni az adott gépről elérhető összes meghajtó teljes tartalmát.


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.klez.e@mm.html]
[http://www.norman.com/virus_info/w32_klez_f_mm.shtml]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához