LFG.HU

Horváth Tamás
hírekCimkek

A Magic: the Gathering az első modern gyűjtögetős kártyajáték. Megjelenése óta mindmáig a legnagyobb  rajongótáborral bír. 1993-ban fejlesztette ki Richard Garfield, s ez volt a Wizards of the Coast első nagy sikere. Azóta folyamatosan adnak ki kiegészítőket a játékhoz, és immár csaknem 10.000 különböző kártyalapból válogathat az érdeklődő.

A játék gyökerei a fantasy műfajban és a szerepjátékok világaiban keresendők. Nagyban épít a fantasztikus irodalomból ismert kreatúrákra, varázslatokra, mítoszokra.

A versenyszerű Magicben egy-egy játék alapvetően 1 az 1 elleni meccsekből áll. A cél az, hogy ellenfél 20 életpontját nullára csökkentsük.

Előfordul ugyanakkor olyan verseny is, ahol több játékos alkot egy csapatot, és lehet egymásnak segíteni az ellenfél legyűrésében (bár továbbra is duellekről van szó). A világbajnokság épp ilyen, 4 fős csapatok küzdhetnek a sikerért.

Idén Indianapolisban volt a világbajnokság augusztus 17-19. között és 71 országból indult egy-egy 4 fős csapat. (3 játékosnak meg kellett nyernie egy országos kvalifikációs versenyt a csapattagsághoz, a 4. hely a csapatban pedig a nemzetközi eredményei alapján az elmúlt év legjobb magyar játékosának jár). A kiutazást a Wizards fizeti a résztvevőknek, az összdíjazás pedig 136.000 dollár.

Az országok csapatai 3 napig küzdöttek 13 fordulóban és több formátumban (versenyfajták a Magicen belül), s végül a magyar csapat története legnagyobb sikereként a 4. helyen végzett! A csapattagok Nagy Tamás, Kocsis Gábor, Glied Tamás, Schrick Máté voltak. 2500 dollárt nyertek fejenként és repülőjegyet Seattle-be, a következő nagy versenyre.

A www.magicthegathering.com-on több fénykép is található, ill. videóközvetítés a versenyről, köztük a magyarok elődöntője Tajvan ellen (ahol sajnos kikaptunk). Egyébként a 3 nap alatt végig élő közvetítés volt a neten.

A csapatunk:


A végeredmény:
https://magic.wizards.com/go/magazine/article.aspx?x=mtg%2fdaily%2feventcoverage%2fwmc12%2fstandfin

És az elődöntő linkje:

 

 


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához