LFG.HU

HammerTimeCafe
Torn
novellaCimkek

Az érzés, amit mindenki átélt már legalább egyszer. A gondolat, ami megérint. Egy szó, aminek segítségével már több millió CD-t adtak el világszerte. Nézz nyugodtan utána.
És sunyi, semmilyen sunyibb dolgot nem tudok elképzelni nála. Talán a szúnyogot. Egyszer egy okos ember mondta, az az igazán optimista, aki azt hiszi, hogy a légy a szobában a kijáratot keresi. Nem. ÉN voltam igazán optimista. Én azt hittem, hogy ez az érzés kijut innen, amit jobb híján a szívemnek nevezek. Hölgyeim, és uraim örömteli bejelentésem, hogy az ember képes elég bátorságot összeszedni, és odaállni az imádott lény elé, hogy megmondja neki. Tisztán és őszintén bele az arcába. Másfél órás nyögdécselés után halkan szinte suttogva. Képes rá. Én vagyok az élő példa. És ha valaki eddig azért nem teljesítette be álmaiban már ezerszer eltervezett alternatív valóságot, mert félt a visszautasítástól, azt megnyugtatom. Igent fog mondani. Egy alternatív valóságban. És bevallom annyira sokkolt, hogy elsőre nem is fogtam fel. Egy kis babona, egy kis nosztalgia és rengeteg remény, de pont háromszor mertem újra feltenni a kérdést. Ennyi időbe tellett míg felfogtam, hogy a nem azt jelenti, hogy nem. Nem azt, hogy talán. Nem azt, hogy esetleg. Azt meg nem, hogy ha másik helyen, más időben. Bármit is mondjanak a filmek. És csak azt kérdezem magamtól, mint Mulder: Scully, hogy van az, hogy már a 80. résznél járunk, és még mindig nem feküdtünk le egymással?

(a lefekvésről jutott eszembe egy régi mű, annak néhány sora, amit nem sok helyen mutattak be, érdemtelenül, és mivel amúgy is idézetet akartam a végére, hát tessék)

Isten szerette a szexet. Ez nem azért volt, amiért elsőre gondolnánk. Nem azért szerette, mert perverz volt, bár de. Nem is mulatott valami jól azon, hogy két ember mit összeszenved egy kis élvezetért, bár néha egészen fel tudta vidítani. De a fő az volt, hogy Isten egoista volt. Semmilyen istentisztelet, koncentrációs tábor, születés, temetés alkalmával nem mondták annyiszor: Óh Istenem!


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához