LFG.HU

Leaxe
hírekCimkek

DreadBall
Sokak számára a BloodBowl-hoz igencsak hasonlító játékkal (orkok és törpék amerikai-foci szerűséget játszanak egy táblán) rukkol elő a Mantic Games. A DreadBall nem fantasy, hanem futurisztikus hangulatú és a cég Warpath stratégiai játékában már megismert fajokat vonultatja fel. A játék kiadására egy Kickstarter kampány is indult, ahol már 100.000 dollár felett jár a befolyt összeg.

Hirtelen halál
Hamarosan kiegészítő érkezik a Fantasy Flight Games által kiadott Blood Bowl: Team Manager kártyajátékhoz. A Sudden Death doboz 3 új csapatot tartalmaz majd. Az élőholt “Champions of Death”, a vámpír Black Fangs és a sötételf “Naggaroth Nightmares” lépnek majd pályára, hogy az alpdobozban található csapatokkal megmérkőzzenek.

 

Árnyak a kártyákon
Egy újabb táblás játék, amiből kártyajáték készült. A Days of Wonder kiadó Shadows over Camelot (2005) játéka sokak számára ismerős lehet, és mivel népszerű is volt, kihasználták az ismertséget és most kártya formában is piacra dobják október tájákán, az Essen-i játékkiállításra időzítve. A játékosoknak (1-7)  itt is az a feladatuk, hogy a Kerekasztal Lovagjainak bőrébe bújva megvédjék a királyságot a veszélyektől. De ezek a lovagok nem azok a lovagok, hanem a gyermekeik.

International Gamers Award
Már elérhető a jelölt játékok listája a díj honlapján. A nyerteseken lehet tanakodni a kihírdetésig. A díjat 2000 óta osztják ki két kategóriában (kétjátékos és többjátékos).

Magyar Társasjátékdíj
A 2012. szeptember 19-én kerül kihírdetésre a nyertese ennek a díjnak. A zsűri dolga nem volt könnyű idén sem, hogy kiválasszák a megjelent, magyar nyelven kapható játékok közül szerintük a legjobbat. A jelöltekről a Társasjátékdíj oldalán olvashattok.

Odalent: kalandok a mélyben
Két rövidhír a játék kedvelőinek: A második kiadáshoz már hamarosan elérhető lesz egy átalakító csomag, amivel az első kiadából átvihetjük kalandorainkat, szörnyeinket a második kiadásba is.

A második kiadáshoz érkezik a kiegészítő doboz is, új szörnykkel, új kalandokkal, új hősökkel. A kiegészítő címe sokat elárul (Lair of the Wyrm), így szinte biztos, hogy egy sárkánnyal is találkozhatunk.

Dán Játékdíj
Ha még nem untátok meg a játékdíjak özönét, akkor a dán jelölteket is megtekinthetitek. Akit a leírások is érdekelnek a képek alatt, használhatja a Google fordítóját vagy eredeti nyelven is élvezheti a kínálatot.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.