LFG.HU

BePe
hírekCimkek

Szerdán átadásra kerültek a Magyar Társasjátékdíj elismerései. Fődíjas lett a Mamutvadász, különdíjat kapott a Fauna. Jelölt címet szereztek az Aranyváros, Qwirkle és Samarkand társasjátékok.

A Magyar Társasjátékdíj jelöltjeivel és díjazott játékaival a hazai közönséget kívánja segíteni abban, hogy felhívja figyelmét néhány kivitelében és működésében kiváló társasjátékra. A jelölt és díjazott játékok évről évre bővülő listája – reményeink szerint – támpontot adhat azoknak a játékos kedvű embereknek is, akik még csak most ismerkednek napjaink modern társasjátékaival.

A zsűri a boltokban kapható több mint 60 játékból igyekezett a széles közönségnek szóló, könnyen elsajátítható szabályú játékokat kiválasztani. Kimondott cél, hogy a díjazott játékok ne igényeljenek komoly társasjátékos tapasztalatot, emellett alkalmasak legyenek családi körben való játékra, és 2-3 generáció képviselőinek is szórakozást nyújtsanak.

A Magyar Társasjátékdíjért kizárólag magyar nyelvű társasjátékok indulhatnak. Közülük is azok, amelyek az utóbbi két naptári évben jelentek meg magyar nyelven, magyar nyelvű szabálykönyvvel és tartozékokkal, valamint a dobozukon magyar nyelvű tájékoztató olvasható.

A díj győztese 2012-ben a lapgyűjtögetős mechanizmusú Mamutvadász lett. Mellette jelölt címet szereztek az Aranyváros, Qwirkle és Samarkand társasjátékok. A zsűri különdíjban részesítette a Fauna című műveltségi társasjátékot is szórakoztató és ismeretterjesztő voltának elismeréseként.


A játékokat megvásárolhatjátok részben zsetonokért is az LFG Játékboltban:

http://jatekbolt.lfg.hu/mamutvadasz.html

http://jatekbolt.lfg.hu/fauna-magyar-kiadas.html

http://jatekbolt.lfg.hu/az-aranyvaros.html

http://jatekbolt.lfg.hu/qwirkle.html

http://jatekbolt.lfg.hu/samarkand-magyar-kiadas.html

http://jatekbolt.lfg.hu/samarkand-angol-nemet-nyelvu-kiadas.html


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához