LFG.HU

antiserver
ismertetőCimkek

Köszöntök mindenkit az LFG.HU társasjáték rovatának huszonegyedik epizódjában. A mai részben a tavalyi Magyar Társasjátékdíj legjobb négyes mezőnyének egy tagját, a Bumerángot fogom bemutatni. Bár a társas első ránézésre inkább gyermek, és/vagy családi játéknak gondolható, a valóság ennél jóval árnyaltabb. A játékmenetet ugyanis igen jó stratégiai érzéket, és olykor egy kis blöffölést is kíván a játékosoktól, igaz mindezt rendkívül könnyed, szórakoztató hangulatban teszi.

 

A játék folyamán az ausztráliai bennszülöttek bőrébe bújunk, és ősi fegyverükkel, a bumeránggal próbáljuk elejteni a lehető legtöbb helyi állatot. Ezen célunk eléréséhez minden körben egy vadászmezőt kell választanunk, amelyen megbújva próbáljuk becserkészni a gyanútlan jószágokat. Ezen választás azonban egészen a kör végéig titokban marad, így senki sem tudja, hogy játékostársa melyik területen van jelen az adott fordulóban. Mindez azért fontos, mert az egyes vadászmezőkön élő állatokat csak egy valaki gyűjtheti be, méghozzá az, aki a legkésőbb száll ki az adott körben zajló vadászatból. Ezt azonban csak úgy tudja elérni, hogy ügyesen gazdálkodik a bumerángjaival, hiszen az előbb említett vadászatokat egyfajta licitálás formájában, ezeknek a nagy számú felhasználásával lehet hosszú ideig fenntartani, amelynek hatására azonban bumeráng készletünk rohamosan fogyásnak indulhat. Jól láthatóan tehát egy olyan játékról van szó, amelyben minden lépés nagy hatással lehet a játékmenet egy másik elemére, és ezen összefüggések felismerése, megértése bizony nem egy játékülést fog igényelni.

A vadászat megkezdődött.

A Bumeráng kivitelezése mint mondtam inkább gyerekeknek szóló, aranyos. Személy szerint nekem nagyon tetszett, ad egy könnyed, kedves hangulatot az egyébként összetett, és – a rajzoknál mindenképp – komolyabb hangvételű játékmenethez. A kivitelezést illetően igazából egyetlen kifogásom volt a társas ellen, mégpedig a doboz felosztása. Ahogyan az a videóban is jól látható, egyetlen nagy hely áll rendelkezésre az összes alkatrész tárolására, legyenek azok a bumerángok jelzői, a vadászmező tokenek, vagy az állatos kártyák. Én magam nagyon szeretem, ha egy társasnál jól, célszerűen van felosztva a doboz, és szerintem itt is elbírt volna mindez egy három részre osztott belső teret, amelyben az egyes jelzők, és kártyák nem keverednek teljesen össze a legkisebb szállítás hatására. Persze tudom, a zacskózás, összegumizás mindig megoldást jelent, de én valahogy mindig jobb szájízzel bontok föl egy dobozt, ha látom, hogy a gyártó is törekszik az ilyen szintű igények kielégítésére.

A vadászmezők és jelzőik, még bontatlan állapotban.

Összességében egy rendkívül pozitív kép alakult ki bennem a Bumerángról. Pörgős játékmenet, megfelelő stratégiai érzék, és könnyed hangulat jellemzi. Mindez egy nem hosszú játékidővel párosul, így aki nem szeretne, vagy nem tud órákat eltölteni egy társasjáték mellett, azok számára is ideális választás lehet a Bumeráng.

[Bumeráng az LFG Játékboltban]

Értékelés:

Kivitelezés: 4 / 5

Szerepjáték elemek: 4 / 5

Játékmenet: 5 / 5

Szabályhiba mentesség: 5 / 5

Összesen: 18 / 20

Játékidő: kb. 30 perc

8 éves kortól ajánlott, 3-5 játékos részére.

 

1. rész – a doboz tartalma

2. rész – játékszabályok


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához