LFG.HU

taverna
strato
hírekCimkek

A Disney filmstúdió kicsivel több, mint 4 milliárd dollárért megvásárolja George Lucastól a Lucasfilm Ltd-t és ezzel a Star Wars filmek jogait is. A tinta szinte még meg sem száradt a szerződésen, a Disney máris bejelentette, hogy folytatják a Star Wars sorozatot. Az eddig megjelent hat részt a tervek szerint 2015-ben fogja követni az Episode 7, melynek elkészítésében George Lucas kreatív tanácsadóként fog részt venni.

Lucas és Disney

A hírlavina itt nem áll meg, ugyanis azt csiripelik még a madarak, hogy a Disney nem csak egy új Csillagok háborúja epizódban gondolkozik, hanem egy teljes új trilógiában, melynek a második és harmadik  része két éves időközökkel érkezne, azaz 2017-ben és 2019-ben. A logika azt diktálná, hogy a trilógia A jedi visszatér eseményei után folytassa a történetet, de erről még nem lehet biztosabbat tudni.

Ha minden igaz, a Lucasfilm Ltd. minden részlege átvándorol a Disney birtokába, így a vizuális effektekkel foglalkozó Industrial Light & Magic stúdió és a videojátékokkal foglalkozó Lucasarts is, mely a Star Wars videojátékok mellett például a Grim Fandango és a Monkey Island jogait is birtokolja. Az Indiana Jones filmjogok viszont nem kerülnek a Disney birtokába, mivel ezeket részben a Paramount filmstúdió birtokolja.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához