LFG.HU

naheha
mesélőknekCimkek

2012. októberében és novemberében  újabb kalandokkal bővült a Négykapu Társaság ynevi hagyatéka: a Serpa Klubban megrendezett szerepjáték-verseny 7-8. fordulója az eddigi legnehezebb modullal várta a játékosokat.

Mi tagadás, a csapatok igen kreatív ötletekkel vágtak neki a kihívásnak. Volt, aki előbb tárgyalásos úton (vagy akár égbekiáltó hazugságokkal) nyert magának szövetségest és csak utána emelte fel a hangját a bűnösnek vélt személyek ellen…. és persze voltak, akik az „acél útját” követték.

A 8. forduló bővelkedett a szociális képzettségeket előnyben részesítő fordulatokban, legtöbb esetben nem volt elég csupán a nyers erőre bízni a feladat megoldását. Újfent bizonyítást nyert a közhely, miszerint minden apró részlet és bizonyíték döntő horderejű lehet!

A csapatok persze most is sok meglepetést okoztak a mesélőknek. Némely csapat módszeresen nekilátott kiirtani a helyi regnáló szerveket, de volt olyan is, ahol egy hétköznapi hazugság önmaga ellen fordította a csapatot és csak a szerencse mentette meg az alulmaradt karaktert a társai kínvallató módszereitől.

Fortuna kegye ide vagy oda, a legtöbb csapat sikeresen teljesítette a 8. fordulót is, és ha Ynevet még teljesen nem is menekítették meg Orwella romlás-szektáitól mégis, élményekkel gazdagabban, a kellő magabiztossággal vághatnak neki a finálénak.

Kocek

 

8. forduló Versenybeszámoló + Spolier

“A közelgő végkifejlett árnyékából színrelépett fenyegetés, Orwella egy evilági leszármazottja vette kezébe a kalandorok sorsfonalait. A gyermeki testben rejtőző túlvilági hatalom egy Eriontól kissé távol eső, látszólag független királyság uralkodói családját sodorta pusztulásba, míg ő maga istennőjéhez hűen a háttérben maradt és csapdát vetett a tervei ellen tenni készülőknek.

A kalandorok valósággal kibogozhatatlannak tűnő káoszban találták magukat, amikor az ostrom alatt lévő városba bejutva rá kellett jönniük: itt semmi sem úgy működik ahogy kellene. Az egykori királyi család a nemesi tanáccsal együtt titokzatos merénylet áldozata lett, a helytartó árulás vádját szegezte a koronahű testőrségnek, s majd’ ötszáz embert vetett tömlöcbe. A kalandozóknak mindemellett súlyos helyzettel kellett szembenézniük: a városnak csupán napjai vannak hátra, ha nem tudják valahogy lebeszélni a falakat ostromló nomád hordákat háborúról. S a falakon kívülre zárt hergoli zsoldosseregről akkor még szó sem esett!”

Akik a modulokat szeretnék elolvasni / lejátszani, megtalálják PDF formátumban a Letöltés rovatunkban:

Fény a sírok felett – versenymodul

Ashyrar árnyai – versenymodul


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához