LFG.HU

CikkBot
ismertetőCimkek

Szeretnénk bemutatni nektek a Nógrádi Társasjáték kört! Ez a klub főleg azért jött létre, mert Nógrád megye bizonyos részeiről elég nehéz eljutni olyan helyekre, ahol szeretett hobbinknak hódolni lehetne. A klubot néhány helyi fiatal alapította 2012 júniusában, s azóta folyamatosan bővül, mind tagokkal, mind kipróbálható játékokkal.

Mivel lehet foglalkozni?

A kedves érdeklődők kipróbálhatnak nálunk rengeteg társasjátékot, az ismertebbnek számító Bang!-től és Dominiontól kezdve egészen a kevésbé ismert Heroes of Graxiáig. A legkülönbözőbb témájú játékokat vonultatjuk fel, így a stratégiát kedvelők ugyan úgy megtalálhatják számításaikat, mint a parti-játékok, vagy kooperatív játékok kedvelői is.

Természetesen nem csak társasjátékkal foglalkozunk, a klubban kipróbálható háromféle gyűjtögetős kártyajáték is! A legkisebbek a már-már kuriózumnak számító Master Crock kártyajátékkal üthetik el idejüket, míg a nagyobban több mint 8000 HKK lap közül építhetnek paklit egy-egy játék erejéig. Foglalkozunk továbbá Magic-el is, de igen limitált példányszámban vannak hozzá lapjaink.

Ha valakinek nem volna elég ez a repertoár, és még interaktívabb játékokat szeretne kipróbálni, nálunk lehetőség van szerepjátékok kipróbálására is. A legtöbb magyarul kiadott játék nálunk elérhető, így játszható A Gyűrűk Ura, Vampire, 7 Tenger, D&D 3.0, M.A.G.U.S. és Coyote szerepjáték is. Ezek mellett rendelkezünk rengeteg külföldi szerepjátékkal is, mint amilyen például a Fallout pnp, Mutants&Masterminds, vagy a Star Wars Saga Edition.

Mikor és hol?

A játékalkalmak megrendezésére Nógrádon, a Civil szervezetek házában kerül sor, a hétvége valamelyik napján. Ezeket az alkalmakat szavassal szoktuk eldönteni a hét közepe felé. Sajnos saját weboldalunk nincs, de az alábbi Facebook linken keresztül bárki benyújthatja a csatlakozási igényét, így értesítést kaphat a játékalkalmak szerveződéséről: https://www.facebook.com/groups/444922895527109/

Szeretettel várjuk más klubok hasonló bemutatkozását is, amennyiben szeretnének rákerülni a budapesti vagy vidéki Klubtérkép-re :)
Ha esetleg jobban tetszik, saját kezűleg is megkereshetsz minket, Nógrádi Társasjátékos Csoport néven, az előbb említett közösségi oldalon. Nógrád hétvégénként vonattal megközelíthető, a játékidőpontokat általában megpróbáljuk a menetrendhez minél jobban igazítani.

A Civil szervezetek házát itt találjátok:   2642 Nógrád, Szondy utca 23

Ha esetleg nem rendelkezel Facebook profillal a következő e-mail címen érhetsz el minket: parduckoponya@gmail.com

Egyéb foglalkozások

Nagyon jó kapcsolatban állunk a nagymarosi Csatatestvérek klubbal, volt már példa nem egy közös programra velük, illetve mivel a természet közelében van a település, hétvégi túrázások is programba jönnek időnként, ha szép az idő. Tervezünk emellett csoportos látogatást a Games Day-re is, valamint körülbelül negyedévente klubon belüli versenyeket is szoktunk rendezni az egyes játékokból.

Van még valami amit tudni kell?

Nem árt megjegyezni többek között azt sem, hogy tagsági díjat nem szedünk, a játékokat a saját tagok önerőből szerzik a klub számára, a játékalkalmak helyszínét pedig ingyen használhatjuk (cserébe néha fát kell pakolni az udvaron, de egy kis közösségi munka sosem árt). A játékalkalmakra semmit nem kell hoznia a tagoknak, minden felszerelés biztosított az összes fajta játékunkhoz!

Várunk mindenkit szeretettel: Bertyák István és Bence


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához