LFG.HU

Nagy Demeter Viktor
hírekCimkek

Középiskolás korom óra nagyon szeretem a M.A.G.U.S.-t, mint szerepjátékot és mint irodalmi környezetet, sosem értettem viszont, hogy miért nem készült belőle sem PC sem konzoljáték a hamvába holt vagy szünetelő Solarah Online-on kívül, azt meg aztán végképp nem, hogy miért nem készült az ismert, témába vágó játékokhoz (Total War sorozat, Elder Scrolls sorozat) rajongói mod.

Körülbelül két éve készítettem egy Ynev térképet a Rome Total War-hoz, amiben teljesen rendben volt a domborzat, játszható is volt, a részletekkel kellett még pepecselni. (Ezt akkor nem publikáltam, pár hónapja egy rendszerfrissítés miatt egy lekódolt vinyón pihen eltűnt encryption kulccsal.)

Tavasszal egy tervezett Medieval 2 modhoz Gáspár András felajánlotta a készülőben lévő nagy Ynev térkép projekt domborzati képét. Ebből a változatból készült el a jelenlegi Minecraft térkép a maga 9980 blokk magasságával, és 1 gigabájt méretével. A térkép jelenleg körülbelül 16 millió 300 ezer kockát tartalmaz.
András küldött egy giganagy változatot is, amiből hamarosan elkészül a végleges Kocka Ynev 28928 x 40960 blokk szélességgel és magssággal. Ez kiterítve úgy 100 km2-rel nagyobb Moszkvánál, kétszer nagyobb Budapestnél. Tehát nagy. :)

Az ötletet két projekt, a Minecrafthoz készített Westeros és Középfölde térképek adták, amik mögött hatalmas tudás és nagyon sok munka áll. A munka lényegi részét eddig a Worldpainter nevű ingyenes alkalmazás végezte, az én feladatom igazán csak most kezdődik, a biomok, textúrák hozzáadásával, és az építkezések megkezdésével.
Ha elkészül a térkép végleges változata, akkor nagyon örülnék neki, ha lenne olyan önként jelentkező, akkor felkarolná a projektet és akár közösségi hozzájárulással akár önsegélyező módon, de gründolna alá egy szervert. Meggyőződésem, hogy Yneven legalább annyi kockázni való van, mint Westeroson vagy Középföldén, még ha jóval kevesebb anyagunk is van hozzá, mint az említett világokhoz.

A jelenlegi térképről kép itt :
http://lfg.hu/wp-content/uploads/2013/02/15nvndd1.png
Innen tölthető le :
https://www.dropbox.com/sh/6ibwpipom2jo50p/AAC4rTwd64JoZ1YBhgaqRfqFa

Telepítés:
Bármilyen Anvil formátumot használó Minecrafttal működnie kell a dolognak (Minecraft 1.2 után), én személy szerint 1.4.7-et használok, aki ügyes az megtalálja ugyanezt a verziót.
A teleporthálózat használatához szükség lesz a Minecraft 1.4.7-hez tartozó legújabb snapshotra, a command block miatt.
Ezt a következő linkről letölhető :
http://assets.minecraft.net/13w04a/minecraft.jar
A letöltött minecraft.jar-ral felül kell írni a Minecraft \bin könyvtárában lévő minecraft.jar-t!
A könyvtár elérési útja: Windows 7 esetén  C:\Users\Felhasználó\AppData\Roaming\.minecraft

A térkép természetesen enélkül is teljesen funkcionális.

Javaslatokat, észrevételeket a thompson.armin@gmail.com címre várok.

 


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához