LFG.HU

BePe
hírek

„ Itt következik Armourgard királyságának krónikája, melyet összegyűjtött a régi idők hagyományából és írásaiból, a dicső emlékezetű IV. Amourlich király szerény szolgája és udvari történetírója, Ahmetir.

Armourgard királyságának 902. évében, megkoronázták II. Amourlich királyt, ki sok-sok elődjéhez hasonlóan a Ciberiad családból, Armourgard ősi királyi családjából származott.

Mivel atyjának idejében a királyi hatalom igen meggyengült, nagy bölcsességében hozzálátott, hogy az ország előkelőit ismét rászorítsa az engedelmességre. Azonban ezek oktalanul ellenkeztek a királlyal, és igen nagy széthúzás támadt a királyság alapító családjai között.”

Armourgard királyságának krónikájából

http://lfg.hu/wp-content/uploads/2013/02/539672_517597421616568_1828989280_n.jpg

Armourgard királysága egy olyan élőszereplős fantasy szerepjáték, amely 10 év felett mindenkinek izgalmas szórakozási lehetőséget nyújt. Armourgard négy egykori nagy harcos szövetségéből jött létre, és a királyság történelme bővelkedik izgalmas kalandokban, csatákban, cselszövésekben, valamint véres trónviszályokban. A legutóbbi, januári kaland nagy kérdése éppen az volt, hogy mely család adhatja az új királyt. A csata kimenetele azonban egy nem várt fordulatot hozott, egy korábban meghalt, de szellemalakban tovább létező gonosz király, Mon Dabron emelkedett hatalomra. Március 2-án délután Gazdagréten az ellenállók, a bujdosók megpróbálják megdönteni a zsarnok szellemkirály hatalmát, miközben Mon Dabron fényes királyi udvara és a lovagi élet is megelevenedik. A játékosok ledönthetik, hogy a király testőrségéhez vagy a lázadók csapatához csatlakoznak-e.

A játékosok bármely család tagjai, valamint emberek, tündék, félszerzetek vagy törpök lehetnek – természetesen ennek megfelelő tulajdonságokkal. A csaták polifoam borítású kardokkal zajlanak, az ütések nem teljes erejűek, a találatokat csak jelezni kell. A játék azonban nemcsak csatákból áll, volt már „országgyűlés” vitákkal, de lesznek nyomozós játékok és egyéb foglalkozások is.

A játékosok a szerepjátékhoz kapcsolódva megtanulhatnak íjjal, szablyával és karddal bánni biztonságos keretek között, így egyfajta sportként, edzésként is felfogható. A szereplőknek saját felszerelésük lehet, amelyet folyamatosan fejleszthetnek, valamint saját karakterük is fejlődhet, hiszen minden rendezvényen, eseményen Tapasztalati Pontot gyűjthetnek. Ez határozza meg rangjukat és a fegyverzetet, mivel egyes fegyvereket csak megfelelő képzettségű harcos forgathat.

A játékot a VÉRTES Történelmi Hagyományőrző Ifjúsági Egyesület fejlesztette ki, elsősorban a saját tagságának szórakoztatására, de januártól megnyílt a csatlakozás lehetősége bárki számára.

A felszerelési szabályzat és a játékszabály az Armourgard királyság blogján és a facebook oldalon is olvasható:
https://reblog.hu/armourgardi-kronikas
https://www.facebook.com/kronikas.armourgardi


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához