LFG.HU

Farkas Gergely
ismertetőCimkek

Haqqislam generál Starter Box

Bizony, Ali Baba és a 40 terrorista gondolhatnánk elsőre, de nem! A Haqqislam az Infinity univerzum 3. legnagyobb frakciója, aki még rendelkezik saját, kolonizált csillagrendszerrel. A békés Iszlám útját járó férfiak és nők első blikkre elmaradottnak tűnhetnek, de a látszat csal, hiszen trükkök egész tárháza van a Haqqislam birtokában, hogy bosszantsanak minket, hitetleneket. Nézzük mi van a dobozban:

  • 3db Ghulam infantry (alapkatonák, Rifle és Light Shotgun mindenkinél)
  • 1 db Hunzakut specialista (beszivárgó és rejtőzködő, Sniper rifle)
  • 1 db Naffatun (Rifle és lángszóró)
  • valamint egyetlen nehézgyalogunk a Janissaire (AP Rifle és Light Shotgun)

A Ghulam Infantry képezi haderőnk gerincét. Alapfelszereléssel 13 pont darabja, amiért cserébe elég átlagos statokat kapunk. Egyetlen, ami kiugrik és majdnem kiszúrja a szemünket az a WIP14(!)-es érték, ami egy közkatonához képest igen csak átlagon feletti (megjegyzem az alapdobozban mindenkinek WIP-je 14-es). LT. opció van, amúgy könnyen halnak, szóval csak óvatosan.

Hunzakut specialistánk statjai a Ghulamokhoz képest alig változik: +2PH viszont ARM0 és BTS0, ami azt jelenti, hogy egy sivatagi ördögszekér is képes megölni, ha nem vigyáz. Álcája van, félpályán kezd és mesterlövés puskája mellé még aknákat is le tud rakni, hogy fedezzen bizonyos áthaladási pontokat. 25 pont és 0.5 SWC, ellenben ezen kívül semmi különöset nem lehet elmondani róla. A puskája viszont jól néz ki :)

A Naffatun a Ghulammokkal megegyező statokkal rendelkezik csak kapott egy lángszórót és a kinézete más. Nagyjából ennyit lehet elmondani róla, taktikai szempontból a könnyű és nehéz lángszórója alkalmassá teszi a csoportos sütögetésre. 12 pont, olcsó, jó.

Végül a Janissaire (Janicsár), alapdobozunk reménysége, hogy nem vernek minket tönkre egyből. Statjai társaihoz képest sokkal jobbak, 2 Woundja van és ARM4. Religious Troop, szóval megtartja parancsát, ha a hadnagy már nincs a pályán vagy halott. Átlagos BS13, AP Rifle és Light Shotgun kombó, érdemes doktorként hozni az igen magas WIP-je miatt.

Összefoglalva a Haqqislam generál Starter hasonlóan a PanO dobozhoz remek alapanyag, ad is meg nem is, viszont a játék alapjait ezzel a dobozzal jól el lehet sajátítani. Sajna csúcsra járatva is csak 129 pontot és 2 SWC-t sikerül kipréselni a dobozból, szóval +1 blister valamilyen figura mindenképp kelleni fog. Kezdőknek ajánlom szeretettel.

 

Haqqislam Sectorial: Hassassin Bahram Starter Box

A Hassassinok a Haqqislam hírszerző-orgyilkos szekciója, feelinges, trükkös banda. Igazi sivatagi kinézet, változatos fegyverek és opciók, vírus muníció és vallási fanatikusok…egyszóval FUN. Lássuk a medvét:

  • 2db Daylami Infantry (Rifle és Light Shotgun valamint panzerfaust)
  • 1db Lasiq (Viral Sniper Rifle)
  • 1db Muyib (Rifle és Light Shotgun)
  • 1db Ragik (Ejtőernyős, Rifle és Light Shotgun)
  • és 1db Fiday (Beépülős álca, Rifle és Light Shotgun)

Első szembetűnő érdekesség, hogy a megszokott 3 alapkatona helyett van 2 db Daylami. Hogy tovább rontsunk a helyzeten, nemhogy Linkelni nem lehet őket, de még irregularok is, vagyis parancsaikat nem rakják be a közösbe. 9-17 pontig terjed az áruk, felszereléstől függően. Értékeik roppantul átlagosak, öngyilkos akciókra tökéletesek.

Mesterlövészünk a Lasiq, méltán válik a közutálat tárgyává, na de nem azért mert olyan rossz lenne. Középnehéz gyalogságként egyrészt jól néz ki, másrészt amit tud: Linkelhető, részleges álcával rendelkezik (CH: Mimetism), gond nélkül mászik fel bárhová (Climbing Plus), Religious Troop és mindezek mellett X-visor is van neki…a hab a tortán, hogy Viral Sniper rifle-ja van, ami a célpont BTS értékét célozza. Bekapott lövésenként 2 mentődobás egy 3 lövést leadó fegyverből. Teljes siker esetén ez 6 potenciális sebpontot jelent, átlag 16-32 hüvelyk távolságból. Nemhiába elsődleges célpont, felrakásnál hagyjuk utóljára.

A Muyib a banda valódi ezermestere. 25-31 pontig a legváltozatosabb felszereléssel hozható, legyen szükségünk nehézgyalogság elleni tűzerőre, épületrobbantásra, füstgránátozásra stb. Line troop statokhoz képest picivel az átlag felett van, viszont középnehézként van páncélozva (ARM2) könnyűgyalogsági státusza ellenére. Linkelhető, ami szerintem rendkívül jó ötlet, aktív körben meg a V:Dogged képesség biztosítja az utolsó leheletig tartó harci kedvet. Első beruházásunk egy blisternyi Muyib legyen mindenképp.

A Ragik seregünk „meglepetés” embere, akire szinte senki sem számít. PH12-vel ugrik be, ami egész jó, amúgy meg átlag középnehéz statokkal bír. A WIP15 viszont figyelemre méltó, el lehet gondolkodni az LT. opcióján is. Mivel ejtőernyős, ezért nem kell feltenni az asztalra, akkor jön be amikor akar, és ahová akar, legyen ez az asztal széle, vagy az ellenfél felállási zónája.

Végül, de nem utolsó sorban a Fiday, minden ellenség rémálma. 34 pontért kapunk egy olyan figurát, amelyik képes felvenni az ellenség alakját és rögtön a felállási zónánk határán kezd. Mivel baráti egység képébe jön, ezért kétszer kell felismerni, hogy meg tudjuk támadni. Ha ez nem lenne elég, állig fel van fegyverkezve: Boarding Shotgun, vagy Rifle és Light Shotgun + füstgránát kombó valamint egy EXP tőr…mindezek mellett Martial Arts L3, tehát már szinte esélyünk sincs. A magas WIP15-ös és a CC17-es értéken kívül viszont semmi kiemelkedőről nem tudok beszámolni. Elsődleges csapásmérő egységként lehet használni, az egyik legjobb beszivárgó a játékban.

Összességében elmondható, hogy a Hassassin Bahram kezdődoboz a Link Team hiányától eltekintve trükkök sokaságával kárpótolja a játékost. 149 pontra és 3 SWC-re kihozható, ami 1 pontra van a tökéjtől, úgy, hogy közben a doboz abszolút játszató marad. Kissé túlzok talán, ha azt mondom, már a Fiday miatt érdemes megvenni, de aki szereti meglepni ellenfelét, akkor jó szívvel tudom ajánlani ezt a Startert.


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához