LFG.HU

Sarah_Stanfield
RPGCimkek
Ez egy varázslóknak, mágusoknak (nagyon ritka esetben pár bárdnak) készült sárkányközpontú presztízs kaszt. Célja nem csak az öncélú hatalom megszerzése, de tény és való hogy legtöbb úgymond hátránya a szerepjátékra szorítkozik. (Kapcsolat a Sárkánymesterrel, tanítási hajlandóság elérése.) Tesztelések és szűk csoportú vélemény alkotások alatt már sokat változott de ez már a végleges élesben használt leírás.
Erősen ajánlott hozzá a 3.5-ös Draconomicon mint információ és varázslat, képesség forrás.
Mindenkinek sok kalandot és sok sikert hozzá!
Bevezető: A varázslók az igazi tudást csakis a legősibb és legerősebb forrásokból szerezhetik be, így néha elszegődnek egy-egy sárkány szolgálatába, hogy tanuljanak tőle. Keresnek egy ilyen ősi lényt és minden erejükkel szolgálják vagy segítik őt, ahogy azt a sárkány kívánja. Persze a sárkányok nem minden jöttmentet tanítanak ősi mágiájuk titkaira csakis az arra érdemeseket, akik a tudást is elég elszántan szomjazzák.

Ezen varázstudók a tanulás folyamat során, megvilágosodnak az elfeledett tudás megértésének hatására, és képesek lesznek akár kisebb-nagyobb sárkányképességek elsajátítására is. Ez sok időt és akaratot igényel, de a tanításban akadhatnak kisebb szünetek, melyek sárkány időszámítás szerint évek is lehetnek. Ezen idő alatt a tanonc kipróbálhatja fejlődő erejét vagy megtehet a mestere érdekében feladatokat.

A sárkány mester fajtáját akkor kell kiválasztani mikor a kasztba lép a karakter, és a sárkányhoz képest a jelleme csak egy lépéssel térhet el. (Mint a papok istenválasztásánál.)

A jó sárkányok a Dragonfriend még a gonoszok a Dragonthrall képességet követelik meg a leendő tanonctól…

 

Letölteni PDF formátumban itt lehet:

Klikk ide a letöltéshez
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához