LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

Új kedvcsináló érkezett a Bioshock sorozat legújabb, Infinite alcímen futó darabjához. A látványos videóban Booker DeWitt, a játék főhőse menti meg az akasztástól a történetben igen fontos szerepet játszó Elizabeth-et. A játék a korábbi részekkel ellentétben nem Rapture-ben, a hányattatott sorsú víz alatti városban játszódik majd, hanem egy Columbiának keresztelt, ballonok segítségével a föld felett lebegő közösségben. Booker, aki korábban a Pinkerton Detektívügynökségnek dolgozott, ám onnan alkoholproblémái miatt elbocsátották, kap egy utolsó esélyt: ha sikerül elhoznia a városból Elizabeth-et, titokzatos megbízói segítenek neki, hogy visszakapja az állását. Azonban már nem sokkal az érkezése után lelepleződik, és kénytelen felvenni a harcot a helyiekkel.

De hogy a helyzet még bonyolultabb legyen, a várost polgárháború sújtja: a minden lakosnak egyenlő jogokat követelő Vox Populi és a várost vezető, Zachary Hale Comstockot követő, önmagukat Alapítóknak nevező xenofób, bigott, és nacionalista frakció tagjai csapnak össze. Hamar kiderül, hogy Elizabeth nem közönséges lány: különleges képességei miatt mindkét csoport benne látja győzelem kulcsát, így Bookernek nem lesz egyszerű dolga, hogy ha végre akarja hajtani a küldetését. Különösen, hogy a fentiek mellett Elizabeth őrzője, az Énekesmadárnak nevezett hatalmas robot is megkeseríti a hősök életét.

A tér és az idő alakítása is szerepet kap a történetben: egy korábbi bemutatóban a két központi karakter – még ha csak pillanatokra is – 1983-ban találta magát, Elizabeth képességei miatt.  A program érdekessége lesz az opcionális „Mode 1999”: ezt választva nem csak nagyobb kihívások elé nézhetünk, hanem a döntéseink végleges következményekkel járnak majd, ezek akár azt is eredményezhetik, hogy meggondolatlanságunk miatt megnyerhetetlen helyzetbe manőverezzük magunkat, és emiatt újra kell kezdenünk a játékot.

A program március 26-án jelenik meg Xbox 360-ra, PS3-ra, és PC-re.

Videók:


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához