LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

Az utóbbi évek egyik legsikeresebb,  számos díjat nyert, független fejlesztésű játéka most mindössze egy hamburger áráért a miénk lehet. Ha beérjük azzal, hogy csak a programot kapjuk meg, akkor mindössze egy dollárt kell fizetünk, de ezen kívül két, további opció is rendelkezésünkre áll. Ha többet fizetünk, mint az átlag (a cikk írásakor ez az összeg két dollárt, és hatvanhat centet tett ki), akkor némi digitálisan elérhető extra tartalomhoz  – többek között a játék remekül sikerült zenéjéhez – juthatunk hozzá, ha pedig rászánunk huszonöt dollárt, egy csinos kis ajándékcsomagot kapunk, benne fejkendővel, képeslapokkal, valamint ebben az esetben a zenét cédén kapjuk meg.  A játék megvásárlásával két igen nemes célért küzdő alapítványt támogathatunk: a „The Electronic Frontier Foundation” egy nonprofit jogvédő szervezet, a Child’s Play Charity” pedig kórházban fekvő beteg gyerekek számára biztosít videójátékokat.

http://lfg.hu/wp-content/uploads/2013/03/bastion_e32011_0004_18179.nphd_1.jpg

A Bastion egy akció-rpg hibrid: a történet során a csak Kölyöknek nevezett főhőst irányítjuk, aki egy, Caelondia világát majdnem teljesen elpusztító katasztrófa után tér magához. Eleinte az a célja, hogy eljusson az Erődbe, később azonban természetesen egyéb kihívásokkal is meg kell küzdenie: a történetben több választási lehetőségünk is van, amik befolyásolják a befejezést is.
A program igyekszik meseszerű hangulatot varázsolni a játékos számára: a grafika, és a zene mellett a történet folyamatos narrálása is ezt a cél szolgálja. Utóbbi funkció a játék egyik leginkább szórakoztató része: minden kis hibánkat, vagy éppen látványos sikerünket kommentálja a mesélő: ha például harci kalapácsunkkal szétcsapunk mindent, ami a közelünkben van, abban bízva, hogy találunk valami hasznos tárgyat, megjegyzi, hogy a főhős most egy kicsit dühöng.

Az akció az alábbi linken érhető el:  https://www.humblebundle.com/weekly

Egy, a játék első tizenöt percét bemutató kedvcsináló videót pedig itt tekinthetnek meg az érdeklődők:

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához