LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

Az utóbbi napok egyik legfontosabb játékpiaci híre, hogy John Riccitiello, az EA vezérigazgatója bejelentette a lemondását a cég éléről. Riccitiello vezetése alatt a cég kudarcot kudarcra halmozott: bár a hivatalos közlemények igyekeznek optimistán lefesteni a tevékenységét, valójában kevés ok van arra, hogy munkásságát pozitívan ítéljék meg. Regnálása során a cég részvényeinek értéke a felére esett vissza, a bevételek minden évben elmaradtak a várakozásoktól, és folyamatos botrányok kísérték a játékok megjelenését.

A legfrissebb ilyen eset – és alighanem az egyik ok a váratlan lemondás mögött – a SimCity katasztrofális indulása volt. Hiába fizették ki a szoftvert a felhasználók, nem tudták használni, mert a szerver, ahol regisztrálni kellett, hogy megkezdhessék a játékot, nem bírta a terhelést.  Riccitiello távozásának hírére a részvények eleinte emelkedtek, majd ismét estek.

Egy volt alkalmazott, aki név nélkül nyilatkozott Riccitiello vezérigazgatói működéséről, különösen éles hangot ütött meg a férfivel kapcsolatban. Szerinte Riccitiello gyakorlatilag semmit sem tudott a játékiparról, és ő a legfőbb ok, hogy ez EA ott tart, ahol, és nem nagyon lát esélyt arra, hogy az cég képes lesz felülkerekedni a válságon. Az EA ideiglenes vezetője az új vezérigazgató kinevezéséig Larry Probst lesz: a helyzet pikantériája, hogy Riccitiello éppen őt váltotta 2007-ben a vezérigazgatói poszton.

Angol nyelvű források:

https://www.gamesindustry.biz/articles/2013-03-19-ex-ea-execs-on-ea-ceo-transition

https://www.gamesindustry.biz/articles/2013-03-19-riccitiello-underestimated-the-rot-at-ea

http://www.engadget.com/2013/03/18/electronic-arts-ceo-john-riccitiello-resigns-larry-probst-executive-chairman/

 

A valódi okot pedig a CAD készítője mutatta meg:

https://www.cad-comic.com/cad/20130320/

http://lfg.hu/wp-content/uploads/2013/03/cad-20130320-c775d.png

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához