LFG.HU

Farkas Gergely
ismertetőCimkek

Tohaa Trident Starter Box

A Tohaa alapdoboz az Infinity második idegen faját felvonultató Starterje. A Paradiso kampánykönyv megjelenése alkalmából kaptuk ezt az új frakciót, a Combined Army ősellenségét. Vadonatúj szabályok (Fire Team: Tohaa – Triádok, Symbiont páncél…) és fegyverek, saját véleményem szerint szép figurák (egyesek szerint csúnyák, de ők nem játszanak Tohaa-val :) ) és remek háttértörténet. A sok új szabály miatt ajánlom a honlapon található, ingyenes szabályok átnézését. A pénzünkért pedig kapunk:

  • 3db Kamael light infantry-t (Combi rifle)
  • 1db Clipsos specialistát (rejtőzködő, beszivárgó,Combi rifle)
  • 1db Sakiel-t (Viral Combi rifle, Swarm grenade, Symbiont páncél)
  • és 1db Ectros-t (Viral Combi Rifle, Symbiont páncél)

Alapkatonaként megkapjuk a Kamael-t, ami egy egész átlagos alapbunyinak mondható, legalább is a statjai alapján. Esetleg a PH11 és a WIP13 ami kiemelhető, de máshol is láttunk már ilyen (Haqqislam). Legolcsóbb fajtája 12 pont, LT opció van és részt vehetnek Triádok kialakításában a Fire Team: Tohaa képességgel, ami a Tohaa 3 fős Link Teamjének felel meg. Újítás, hogy Defensive Hacking Device lehet nála, ami 18 pontért és 1 SWC-ért ad nekünk egy „fél-hackert”. Szabály a honlapon! Viszont jótanács: az egyik mindenképp legyen paramedic!

Beszivárgó specialistánk a Clipsos. A BTS-3-at és a ARM0-t leszámítva Kamael statokkal rendelkezik. Ennek ellenére igazi szálka lehet az ellenség szemében: lehet nála Nullifier, egy lerakható eszköz ami gátol bizonyos képességeket (mint pl. Hackelés…) egy meghatározott sugarú körben; vagy teleszórhatja a pályát aknákkal. Csak a Tohaa-nál meglévő Swarm gránát is megtalálható nála, aminek specialitása, hogy bevetése után a körsablon a pályán maradva további sérüléseket és egyéb kellemetlen mellékhatásokat okoz. Ennek tetejében még TO-camoval is rendelkezik. Azért viszont vigyázzunk rá, mert szegény Clipsos könnyen törik.

Következő újítást hozó egységünk a Sakiel. Picivel átlag feletti statok, ami a BS-t és a WIP-et illeti, viszont első szembetűnő változás az az ARM2, ami könnyűgyalogsághoz képest a duplája. Miért is van ez? Hát a Symbiont páncél miatt, ami kifejezetten Tohaa különlegesség. Az élő páncél könnyű, tehát mozgékonyságot ad, cserébe a védelemről sem kell lemondani, legalább is nem azonnal. A páncél különlegessége, hogy él, tehát külön sebponttal rendelkezik. Ha viselőjét lövés éri, és nem sikerül a mentődobás, akkor a páncél hal meg először. Ilyenkor leválik viselőjéről, aki tovább harcolhat, de rosszabb statokkal. Vigyázzunk azonban, mert ez a fajta páncél tűz esetén ráég viselőjére, tehát a figura automatikusan meghal, ha elrontja a tűz sebzés elleni páncélmentőt! Egy másik újítás a Viral Combi rifle, ami hasonló a Hassassin Lasiq Viral Sniper rifle-hoz, csak kisebb kaliberben. Nem szokták szeretni. Ha ez még nem lenne elég, akkor Swarm gránát is van nála, valamint Fire Team: Tohaa, V: Courage és impetuous képességekkel is rendelkezik. Soha rosszabb támadó egységet egy alapdobozba, LT. opció van és csak 26 pont!

Utolsó mohikánunk az Ectros nehézgyalogság. A Sakiel-hez hasonlóan az Ő testét is Symbiont páncél fedi, ráadásul az ő páncéljának 2 Woundja van, ami rögtön ad nekünk egy 3 Woundos nehézgyalogot! Tegyünk hozzá még egy Viral Combi rifle-t és enyhén ide-oda ugráló statokat (BS13, ARM3, de CC17, BTS-6 és PH14!) és kész is van a fürge (MOV 4-4) halálosztó nehézfiúnk. Más fegyveropcióval is érdemes hozni, mint pl. HMG vagy Vulkan Shotgun. Triád tag lehet (Linkelhető), de érdemes a Fire Teambe mellé berakni egy Kamael-t mint paramedic (ha elolvassátok a Symbiont páncél szabályt akkor rájöttök miért). 47 ponttól már hozható, LT-ként is hozható.

Összességében elmondható, hogy az új Infinity frakció rendkívül hangulatosra sikeredett. A Combined Army „Zerg” stílusú űrlényeihez képest megkaptuk az Infinity „Protossait”, akik az idegenektől ódzkodó játékosok szívébe is belophatják magukat. Az Triád szabálynak köszönhetően Szektoriál sereg nélkül hozhatunk korlátlan(!) számú 3 fős Fire Teameket, amiket kedvünkre válogathatunk össze és irányíthatunk csapatonként 1 parancsért. Ez jócskán a leg parancs-hatékonyabb frakcióvá teszi a Tohaa-t. A kevés megjelent figura ellenére rendkívül változatos felállásokat tudunk kihozni, már az alapdobozból is, 150 pont és 3 SWC minden probléma nélkül kiállítható. Egyetlen negatívumként talán az hozható fel, hogy ez a doboz rövid, illetve közép hatótávon sikeres elsődlegesen (16-24 hüvelyk), messzehordó fegyveropciók vannak ugyan, de nem biztos hogy azt a 3 SWC elbírja. Ezért fejlesztésképpen mindenképp javasolt minimum 1 db Gao-Rael beszerzése és egy doboznyi Makaul Troop a további nagypontos csatákhoz.

 

Yu-Jing generál Starter Box:

Az Infinty második számú nagyhatalma, az egyesült Ázsiai nemzetek mamut állama a Yu-Jing. Kezdődobozát tekintve elég általános felállásról tudok beszámolni, bár itt is van 2 nehézgyalogos, ami növeli seregünk túlélőképességét a pályán. A doboz tartalma a következő:

  • 3 db Zhanshi (combi rifle)
  • 1db Celestial Gueard (combi rifle)
  • Sháng Jí (combi rifle+light flamethrower)
  • Domaru Butai (Boarding Shotgun, E/M gránát)

Kezdésnek nézzük a bunyikat. Van 3 db Zhanshi tökéletesen átlagok statokkal, 11 pont darabja alapfelszereléssel. Talán a 13-as WIP érték, ami kiemelhető, de körülbelül ennyi ami elmondható róluk. Ha lehet válasszunk nekik jobb fegyvereket több pontért, nem kell sajnálni a pontokat, van elég pontfelesleg amit ebben a listában ki lehet tölteni. Azért ne ringassuk magunkat mindenféle álmokba, alapbunyik, adják az Ordereket, mint minden valamirevaló sorbaka.

Gyakorlatilag a Celestial Guard-al kapunk még egy Zhanshi-t kicsit felturbózótt statokkal. 13 pontért tudjuk hozni alapfelszereléssel, illetve Kuang Shi control device-al, ami az agymosott „zombikatonák” vezérlésére szolgál, de ez az opció ebben a dobozban nem kihasználható. Későbbi seregépítésnél viszont jól jöhet. A 14-es WIP tökéletes hadnagyjelölté teszi és a BTS-3 ad neki némi védelmet a biotech és egyéb alternatív fegyverek hatásától. Elgondolkodhatunk a hacker opción is, hiszen ilyen magas WIP-el igen nagy az esély a sikeres cybertámadásokra, vagy azok kivédésére.

Első nehézlegényünk a dobozban a Sháng Jí („A halhatatlan”). Átlagos nehézgyalogos, ARM 4, BS 13, BTS-6…az egyetlen kiemelhető a MOV 4-4, nehézpáncélja ellenére is fürge tud maradni. 42 pontért jön alapcuccokkal (ezért mondom, hogy Eudoros 40 pontért gusztustalan…), a legdrágább verzió az 54 pontos és 0.5 SWC-be kerülő Hacker, de erre van jobb opciónk. Ha akarjuk, lehet LT. is, ami logikus választás lehet, mert nehezen törik. Az Orc Troop-hoz hasonlóan neki sincs speciális képessége. Két sebponttal rendelkezik.

Végezetül itt van nekünk a Domaru Butai a Yu-Jing szamurája. Félnehézgyalogosnak hívnám, mert az átlagtól picivel rosszabb védelme van: ARM 3, BTS-3. A 12-es BS is alacsonynak tűnik, de valljuk be, nem a mesterlövész szerepet szánták neki, hanem, hogy minél gyorsabbal az ellenség arcába másszon. Ezt a feladatot a MOV 4-4-el könnyen teljesítheti és a magas PH értékével, ami 14-es rövidtávra remekül dobálgatja az E/M gránátjait. Martial Arts L2 és Berzerk képességgel rendelkezik, ami +9-et ad hozzá a már amúgy is röhejesen nagy 19-es CC értékéhez. Ha sikerül sebet okoznia, akkor a Frenzy miatt következő körben Impetuous lesz, vagyis +1 ingyen Order, de azért óvatosan ám. Kollégájához hasonlóan két sebpontja van.

Összességében a Yu-Jing alapdoboz teszi a dolgát, remek seregmagot adva nekünk későbbi bővítésekhez. Sajnos az alapfelállás 124 pontra hozza ki a dobozt, ám némi módosításokkal egy nagyon játszató 149 pontos és 2.5 SWC-s sereget is összedobhatunk a Starter tartalmából. Ha az Imperial Service Sectorial irányába akarunk továbbmenni mindenképpen ajánlom ezt a dobozt. Ha maradunk a generál Yu-Jingnál akkor egy Oniwaban ninja vásárlásával máris 200 pont környékén találhatjuk magunkat!

 


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához