LFG.HU

Brain
mesélőknekCimkek

A következő alkalommal már tényleg nem tudom mire fogni a készületlenséget. Talán ha keresnék, biztosan találnék valami jó kis mentséget, de mostanra valószínűleg úgysem hinnétek el nekem, hogy megint közbejött valami. Tehát marad a szokásos, csak ezt az alkalmat éljem túl, és majd utána kitalálom, hogy a sok sületlenség, amit eddig összemeséltem, hogyan áll össze kerek történetté.

Ott hagytam abba, hogy a csere reggele következik, és nekem még ki kellene találnom a torna résztvevőit. Megint a könyvből merítve az ötletet, úgy döntök, hogy a tornán biztosan részt vesz a királyi testőrség néhány tagja, így gyorsan fel is vázolok pár embert közülük. Íme:

Sir Quen – Vezető, részt vesz a tornán. Ftr 10

Sir Ivan – Öreg tiszteletre méltó lovag, fegyvermester, nem vesz részt a tornán. Ftr 13

Sir Joyce – Fiatal frissen kinevezett tiszt, részt vesz a tornán. Ftr 7

Ennyi elég is lesz. Nem cifrázom túl. Mivel a könyv hangulatát akarom visszaadni, próbálom a mágiát minél jobban kihagyni a történetből. Az egyik főszereplőm varázsló, így ez teljesen nem fog sikerülni, de azért igyekszem. Ezért is lesznek a testőrség tagjai mind harcosok.

Közben lemesélem a cserét. Ezt már nagyjából kitaláltam, így elég könnyen megy. Ők korán reggel láthatatlanul bemennek a királyi fürdőbe Leopold segítségével, majd a király érkezik, de fürdés helyett megiszik egy láthatatlanság italt, és ellátja őket pár utolsó jó tanáccsal. Már tervezgetik, hogy megveszik az előző esti kereskedőtől a varázstárgyat a királyi kincstárból, de Robert kineveti őket, ugyanis az gyakorlatilag üres, és egy csomó pénzzel lóg a Maxim háznak. Végül megtörténik az átváltoztatás, és a király távozik. Az odakészített friss ruhákat, már a lovag veszi fel, és visszatérnek a király szobájába. Itt rögtön fogadnak is egy Ordulini kereskedőt, aki egy kereskedelmi egyezmény tervezetet hozott. Ezt inkább csak azért mesélem be, mert kíváncsi vagyok, hogy mit kezdnek vele. A lovag a király képében hajlik rá, hogy saját kezébe vegye a döntést, de nem akar nagyon eltérni Robert viselkedésétől, így továbbküldi az iratot a kistanácsnak megtárgyalásra, ahogy az igazi király is tette volna.

Miközben a karakterek szokják az új helyüket, és azt próbálják kitalálni, hogyan kövesse a varázsló a lovagot, van egy kis időm gondolkodni. Gyorsan felvázolom a torna résztvevőit, és az első nap végeredményét magamnak. Akik eddig biztosan részt vesznek a tornán:

Peter Maxim – A vőlegény. Azt hiszem vele akarom megnyeretni a tornát.

Szürke lovag – A király álruhában.

Sir Colbert – A vad és fékezhetetlen a Kindel házból.

Sir Quen – A királyi testőrség vezetője.

Sir Joyce – Szintén a királyi testőrségből.

Lord Gregor – A Kindel ház feje. Hatalmas termetű harcos.

Ez kevés lesz így, ezért gyorsan kitalálok még egy szereplőt.

Sir Erving – A királyság túl feléről érkezett becsvágyó lovag. Ftr 11

Aztán kifutok az időből, mert közben a játékosok kitalálják, hogyan is mennek ki a verseny helyszínére. A álkirály ugyan nem kérdés, de a varázsló láthatatlanul és repülve szeretné követni. Míg a pontos részletek a helyükre kerülnek, gyorsan eldöntöm az első napi lovas célbadobás végeredményét.

Rangsor:

Peter Maxim – Telivérrel kecsesen.

Szürke lovag – Almásderesen rutinosan.

Sir Colbert – Csataménen legázolja a kerítést.

Sir Erving

Sir Quen

Sir Joyce – Megtorpan.

Lord Gregor – Lassú a lova.

Még lefirkantom azt is, hogy eközben az íjászversenyt az egyik városi őr nyeri egy erdész előtt. Hátha valamiért fontos lesz.

Közben kicsit tesztelem az álkirály álcáját a királynéval, de elég könnyen tudja hozni a lovag az ironikus stílust, amit a királytól látott, és még nem is hazudik közben. Ha már megvan a végeredmény, akkor gyorsan el is mesélem a karaktereknek. Sajnos ez a hét szereplő nagyon kevés egy lovagi tornához, ezért gyorsan lezavarom a délelőttöt úgy, hogy mindenféle névtelen és kisebb lovagok próbálkoznak, de semmi érdemleges eredmény nem születik. Délután a komolyabb versenyzők következnek. Szépen egyesével lemesélem, hogy melyikük kicsoda, és hogyan veszi az akadályokat, és milyen dobófegyvert használ. Itt ugye előkerül a nagytestű szürke lovag is, aki név nélkül és lezárt rostéllyal jelenik meg a pályán. Természetesen még nem gyanakodnak. Ezután lemesélem a vödrök lemérését és az eredményhirdetést is.

Körülbelül idáig jutok, amikor ráeszmélek, hogy lemeséltem az első napot, és semmi sem történt. Ha ezt így folytatom, akkor ez egy nagyon rövid kaland lesz. És ráadásul unalmas is, mert az utolsó fél órában csak én beszéltem, és szinte semmi interakció nem volt. Muszáj lesz kitalálnom valamit. Szerencsére már a helyszín felvázolásakor a karakterek gyanakodni kezdtek, hogy ez a versenyszám elég veszélyes lehet, mert ha valaki nagyon mellélő/mellédob az egyik célnak, akkor akár a királyi páholy felé is repülhet a lövedék. Innen jön az ötlet, hogy mi van ha valaki tényleg ezzel próbálkozott, de nagyon mellélőt és a célt találta el. Így megjelenik Leopold, és közli a királlyal, hogy az egyik kisebb lovag, aki nyílpuskával próbálkozott mérgezett nyílvesszőt használt. Akkor vették csak észre, amikor kiszedték a vesszőt a célból. A testőrség tagjai az illetőt a tömlöcbe zárták. És ha már új szereplő gyorsan nevet is generálok neki:

Sir Grace – az orgyilkos

Lemennek beszélgetni vele, de mindent tagad, és talán kicsit fel is van háborodva. Hagyom, hogy a varázsló végre használhassa gondolatolvasás képességét, így megbizonyosodnak róla, hogy hazudik, és tényleg ő volt a merénylő. A király, hogy megtörje, lefejezésre ítéli, amit másnap reggel hajtanak végre. Éjszakára pedig sötétzárkában marad, hogy gondolkodhasson. Közben magamban elhatározom, hogy a fickó alapvetően gyáva, de az utolsó pillanatig nem hiszi el, hogy tényleg meg fogják ölni, ezért addig váltig tagad. Közben még feltétlen beszélni akarnak a börtönőrrel is. Még egy NPC. Szerencsére a könyvben lévő Mord alakja megfelelő lesz, csak másik név kell neki, így lesz ő:

Bodor – A foglár segédje. Együgyű.

Este még megérkezik a kért szűzlány, amit még a csere előtt rendeltek, és ezzel le is zárul ez az alkalom. Megint sikerült egy csomó véletlen eseményt generálnom. Azt hiszem meg fogok izzadni, míg az egészet egy kerek egész történetté rakom össze. A játékosok egyelőre nem sokat láttak a háttérből. Van egy gyanús vadászbaleset, meg egy elég félresikerült gyilkossági kísérlet a király ellen. Ez utóbbi azért előrevetíti, hogy nem kicsiben megy a játék, és hogy nem lesz zökkenőmentes a következő három nap.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához