LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

Kedvcsináló videó érkezett a Thiefhez – ami az azonos nevű sorozat negyedik epizódja, és egyben „rebootja”. A kicsivel több, mint egy perc hosszúságú videóban Garrett a mestertolvaj egy villába tör be, hogy magához vegyen pár értéket. A program remekül demonstrálja, hogy mire lesznek képesek grafikailag a következő generációs konzolok: a látvány tekintetében nincs okunk panaszra. A fejlesztők azonban nemcsak a szemünket, hanem az agyunkat is kényeztetni akarják: ígéretük szerint lopakodós játékban korábban még soha sem látott fejlettségi szinten lévő mesterséges intelligenciával bíró őrök között/mögött/felett kell majd megállnunk a helyünket, így előkészületek és alapos tervezés nélkül nem sok esélyünk lesz majd ellenük.

A rajongók azonban nincsenek meggyőzve arról, hogy az új rész fel tudja majd venni a versenyt a régiekkel. A gyanakvásra kétségkívül van némi okuk. A készítők nem titkolt célja, hogy azok is Garett bőrébe bújhassanak, akik annyira nem rajongnak a lopakodásért (kérdés, hogy egy rejtőzködésre építő sorozat esetében szükséges-e megcélozni ezt a csoportot), így a játékban számos könnyítés is helyet kap majd, mint például az idő lelassításának képessége vagy az, hogy bizonyos képességek használatával könnyedén kideríthetjük, mik az ellenfeleink gyenge pontjai, valamint ennek ismeretében lényegesen nehezebb lesz hibáznunk.

Ráadásul a főszereplő is jelentős változáson esett át. Amellett, hogy nem a korábbi részekben megszokott Stephen Russel kölcsönzi majd a hangját – a szinkronszínész visszahozására már online aláírásgyűjtés is kezdődött – a külseje is jelentős mértékben átalakult és leginkább az anyja sminkkészletét gátlástalanul használó, harmadvonalbeli  goth rockegyüttes Assassin’s Creed rajongó frontemberére hajaz. A kiadó és a fejlesztők az új játékosok megszólításával indokolja a változást – az eladási adatok majd megmutatják, hogy igazuk volt e. A Square-Enix mostanában igen gyakran adja ki népszerű sorozatok „megújított” epizódjait, azonban az eredmények nem azt mutatják, hogy ez sikeres modell lenne: Yoichi Wada, a korábbi vezérigazgató a játékok – mindenekelőtt az új Tomb Raider és a Hitman: Absolution – várakozáson aluli eladásai miatt március huszonhatodikán bejelentette lemondását.

A Thief 2014-ben jelenik meg, PC-re, PS4-re, és Xbox 720-ra.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához